Amerika padomnieks Mareks Gailītis strādā par baltu velti (20)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET kolāža: Toms Ostrovskis

Rīgas vicemēram Andrim Amerikam («Gods kalpot Rīgai») padomus sabiedrisko attiecību jomā turpmāk sniegs arī bijušais Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu televīzijā pameta pērn rudenī. Pats Mareks Gailītis TVNET apgalvoja, ka atalgojumu par padomnieka pakalpojumiem nesaņemšot.

Pievienots Mareka Gailīša komentārs.

Atbildot uz TVNET jautājumu, vai ārštata padomnieks saņem atalgojumu no Andra Amerika partijas vai Rīgas pašvaldības, Mareks Gailītis sacīja, ka «algu neviens par ārštata padomnieka darbu nemaksā», arī viņa vadītā korporatīvo komunikāciju aģentūra. Jautāts, vai Gailīša sniegtie padomi pašvaldībās politiķim ir labdarība, bijušais LTV darbinieks skaidroja, ka «mūsu valstī šādi rīkoties nav aizliegts.»

Andris Ameriks iepriekš sacīja, ka viņš «novērtējis Gailīša pieredzi un zināšanas» un tādēļ pirms pāris nedēļām aicinājis viņu pievienoties savu padomnieku lokam, kurā padomus par sabiedriskajām attiecībām ārštatā jau sniedz bijušais žurnālists Ivo Krišblats un uzņēmējs, kādreizējā Rīgas mēra Gundara Bojāra padomnieks Guntars Kukuls.

Gailītis aģentūrai BNS pastāstīja, ka strādās ārštatā, bet Amerika preses sekretāres atvaļinājuma laikā aizstās viņu. Pārējā laikā viņš ar žurnālistiem sazināšoties vairāk par stratēģiskiem un politiskiem jautājumiem, bet ne ikdienas darbu.

Pēc aiziešanas no LTV viņš pievienojās nelielai korporatīvo komunikāciju aģentūrai «2C» un kļuva par tās direktoru. Šajā darbā viņam padomus lūgušas daudzas amatpersonas, bet Ameriks aicinājis pievienoties par ārštata padomnieku.

Gailītis LTV pameta pērn oktobra beigās, un viņa vietā LTV Ziņu dienestu vada kādreizējais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu