Rīgā pieķer vienas kompānijas taksistus par klientu apkrāpšanu (89)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Rīgas kriminālpolicijā saistībā ar iespējamu klientu apkrāpšanu sākti četri kriminālprocesi pret kādas taksometru firmas autovadītājiem.

Kā apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, šodien Rīgas kriminālpolicijas darbinieki vairākās vietās Rīgā veica pārbaudes, kā rezultātā saistībā ar klientu apkrāpšanu tika sākti kriminālprocesi.

Taksometru vadītāji nav aizturēti, taču policija viņus nopratina. Plašāka informāciju policija izmeklēšanas interesēs nesniedz, taču aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka policija reidu veikusi arī lidostas «Rīga» apkārtnē un šajā lietā nav iesaistīta «Baltic Taxi» kompānija.

SIA «Baltic Taxi» direktors Ingus Kļaviņš šodien savā tvitera kontā ierakstīja, ka «šodien Rīgas lidostā, Ekonomikas policijas reidā, konstatēta masveida pasažieru krāpšana kādas taksometru firmas izpildījumā. Sen jau teicām.»

Iepriekš jau it kā ir ziņots

Kļaviņš atzina, ka jau ilgāku laiku «Baltic Taxi» esot centušies pievērst uzmanību faktam, ka taksometru vadītāji lidostā šmaucas un esot skumji, ka amatpersonas to nav sadzirdējušas. Arī lidosta «Rīga», kas piedalās licenču piešķiršanā, šim jautājumam neesot pievērsusi pietiekamu uzmanību, tāpat kā pašvaldības.

Kļaviņš stāstīja, ka ir redzējis čekus, kurus izsniedz negodīgie taksometru vadītāji braucienam no lidostas un pilsētas centru un neviens no tiem bijis par mazāku summu nekā 20 lati. Turklāt nereti tiekot pieprasīti arī 35 lati. Ekonomikas policijā esot detalizētāka informācija.

Viņš skaidroja, ka tiek falsificēti skaitītāji, tāpat arī tiekot viltoti čeki. Kļaviņš pieļāva, ka varbūt «Baltic Taxi» esot vienīgā kompānija, kas lidostā savus klientus apkalpo godīgi.

Viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka šodien Rīgas lidostas apkārtnē ir arestētas septiņas līdz astoņas taksometru mašīnas un un inkriminētas lietas par krāpniecību.

Arī taksometru vadītāji nezina, par kuriem ir runa

Taksometru kompānijas «Transporta grupa »Rīgas Taxi«» («Rīga Taxi»), kas pasažierus pārvadā «Mercedes» markas automašīnās, izpilddirektore Iveta Silionova aģentūrai BNS norādīja, ka viņas rīcībā nav informācijas par to, kuras taksometru kompānijas pārstāvji varētu būt aizturēti. Vienlaikus viņa neizslēdza iespēju, ka tie varētu būt arī viņas pārstāvētās kompānijas darbinieki. «Esmu sazinājusies ar savas kompānijas pārstāvjiem, kuriem varētu būt šāda informācija, tomēr viņi nevarēja man neko pateikt,» teica Silionova.

Viņa atzinīgi vērtēja policijas veikto akciju, aizturot negodprātīgos taksometru vadītājus, tomēr uzsvēra - ja tā būs bijusi tikai vienreizēja akcija, tad no tās nebūs nekādas jēgas. «Esam šai biznesā jau 15 gadus, un cīnāmies, lai panāktu, ka valsts šim jautājumam pievērš kādu uzmanību, tādēļ ir patiess prieks, ka valsts institūcija to ir izdarījusi. Tomēr es atkārtoti gribētu uzsvērt - ja tā būs bijusi tikai vienreizēja akcija, lai parādītu, cik valsts ir laba, tad no tās nebūs bijusi nekāda jēga,» teica Silionova.

Savukārt «Rīgas taksometru parka» valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks uzsvēra, ka aizturētie nav viņa firmas pārstāvji.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu