Labklājības ministre, aizvietojot premjeru, valdības sēdi novada 19 minūtēs (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvietojot Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) valdības vadītāja amatā, labklājības ministre Ilze Viņķele (V) šodien Ministru kabineta sēdi novadīja aptuveni 19 minūtēs, lai gan kopumā izskatīšanai bija vairāk nekā 40 jautājumu.

Lai gan valdības sēdes atklātajai daļai bija pieteikti vairāki desmiti jautājumu, ministre jau pirms sēdes pavēstīja, ka ir plānots sasniegt valdības sēdes ātruma rekordu - 40 minūtes.

Taču sēdes atklātās daļas jautājumi tika izskatīti aptuveni 12 minūtēs, bet kopā ar slēgto daļu valdības sēde ilgusi 19 minūtes.

Kā skaidroja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Zanda Šadre, valdības sēdes ir kļuvušas īsākas, jo lielākā daļa sēdē izskatāmo jautājumu vēl pirms Ministru kabineta sēdes ir saskaņoti starp atbildīgajām ministrijām un Valsts kanceleju. Saskaņotos jautājumus parasti izskata sēdes pirmajā daļā. «Pateicoties ierēdņu ieguldītajām darbam», ministri varot diskutēt tikai par tiem jautājumiem, kur radušās domstarpības vai nepieciešams rast risinājumu.

Garākas ir tās valdības sēdes, kurās ir vairāk nesaskaņoto jautājumu, par kuriem valdības sēdē notiek ministru diskusijas.

Visīsākās ir valdības ārkārtas sēdes, kuras notiek pirmdienās pirms Ministru kabineta komitejas. Tajās valdība apstiprina Latvijas pozīcijas Eiropas Savienības ministru padomēs. Šo sēžu ilgums parasti nepārsniedz 10 minūtes.

Sēdes garumu ne vienmēr nosaka iekļauto jautājumu skaits. Ministru kabineta komitejā ministri, atbildīgo ministriju un dažādu organizāciju pārstāvji var diskutēt divu stundu garumā par diviem, trim darba kārtības jautājumiem, kur nepieciešams rast kompromisu sarežģītās situācijās, uzsvēra Šadre.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka līdz šim īsākās valdības sēdes rekords pieder valdībai, kuru vadīja Andris Šķēle savā trešajā premjerēšanas laikā.

Tā notika īsi pirms Šķēles demisijas 2000.gada 11.aprīlī, kad ārkārtas valdības sēdē tika lemts par toreizējā Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora Jāņa Nagļa pilnvaru termiņa pagarināšanu, - sēde ilga tikai septiņas minūtes.

Tomēr šajā valdības sēdē izskatīšanā bija tikai divi jautājumi.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu