PSA koncerna vadītājs: alternatīvu Francijas rūpnīcas slēgšanai nav (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas autobūves koncerna «PSA Peugeot Citroen» vadītājs Filips Varins otrdien paziņoja, ka kompānijai nav citas izvēles, kā slēgt vēsturisko Onuā rūpnīcu netālu no Parīzes.

Intervijā franču laikrakstam «Le Monde» Varins norādīja, ka «PSA Peugeot Citroen» aplūkojis visas iespējas, pirms tika pieņemts lēmums Francijā slēgt rūpnīcu un likvidēt darba vietas.

«Mēs aplūkojām visas alternatīvas. Mēs nevaram ilgtermiņā uzturēt rūpnīcas, kas darbojas ar pusi ražošanas jaudas, kad Eiropas tirgus piecu gadu laikā sarucis par 25%,» sacīja Varins.

«PSA Peugeot Citroen» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Francijā likvidēs 8000 darba vietu, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar strauju situācijas pasliktināšanos Eiropas tirgū, kas uzņēmumam radījis zaudējumus pirmajā ceturksnī.

«PSA Peugeot Citroen» informēja, ka pārtrauks ražošanu Onuā rūpnīcā, kurā tiek nodarbināti 3000 cilvēku, bet vēl 1400 darba vietas tiks likvidētas Rennas rūpnīcā.

Savukārt aptuveni 3600 darba vietas paredzēts likvidēt korporatīvajā struktūrā, kompānijai turpinot samazināt izmaksas un cenšoties uzlabot darba efektivitāti.

Varins otrdien pavēstīja, ka kompānija aplūkojusi iespējas samazināt izmaksas ārpus Francijas, taču nolēmusi neīstenot samazinājumus Trnavas rūpnīcā Slovākijā, kur darbaspēka izmaksas ir krietni zemākas, vai rūpnīcā Madridē, kas ir pārāk maza, lai radītu pietiekamu efektu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu