Krievijā no ārzemēm finansētie mediji arī būs «ārvalstu aģenti» (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā tiek plānots pieņemt likumu, kas noteiks, ka tiem plašsaziņas līdzekļiem, kas saņem finansējumu no ārzemēm, ir jāreģistrējas kā «ārvalstu aģentiem», pirmdien ziņoja laikraksts «Izvestija». Pagājušajā nedēļā Valsts dome pieņēma likumu, kas paredz, ka nevalstiskās organizācijas (NVO), kuras saņem finansējumu no ārvalstīm, jāreģistrē kā «ārvalstu aģenti».

Kad parlamenta apakšpalāta Valsts dome sanāks uz rudens sesiju, tā izskatīs šādu likumprojektu, avīzei «Izvestija» pastāstīja valdošās partijas «Vienotā Kievija» frakcijas deputāts Iļja Kostunovs.

«Es domāju, ka stāsts par ārvalstu aģentiem nav beidzies. Daudzi mediji saņem finanšu palīdzību no ārzemēm un ir ārvalsts rupors,» sacījis Kostunovs.

Cits «Vienotās Krievijas» deputāts Vladimirs Burmatovs teicis, ka mediji, tostarp laikraksti, žurnāli un interneta vietnes, būtu klasificējami kā «ārvalstu aģenti», ja tie saņem vairāk nekā 50% sava budžeta no ārzemēm. «Tādā gadījumā to ārzemju atbalstītāji kontrolēs attiecīgā izdevuma redakcionālo politiku,» sacījis Burmatovs.

Savukārt Valsts domes vicespīkers un «Vienotās Krievijas» frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Žeļezņaks teicis aģentūrai «Interfax», ka šāds likumprojekts vēl esot tikai «idejas līmenī».

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu