Ekvadoras ministrs: Asanžam izvirzītās apsūdzības ir uzjautrinošas (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patino trešdien izteicies, ka pret interneta vietnes «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu Zviedrijā uzsāktā lieta par dzimumnoziegumiem ir uzjautrinoša, bet norādīja, ka lēmums attiecībā uz Asanža lūgumu pēc politiskā patvēruma vēl nav pieņemts.

«Personiski es domāju, ka tas ir ārkārtīgi uzjautrinoši,» žurnālistiem paziņoja Patino, norādot, ka viena no sievietēm, kas vērusies tiesā pret Asanžu, iesniegusi sūdzību, jo seksa laikā viņam pārplīsis prezervatīvs.

Izvērtējot Asanža lūgumu pēc politiskā patvēruma, Ekvadora izsver arī Asanžam izvirzītās apsūdzības dzimumnoziegumos un upuru sūdzības.

Jau vēstīts, ka Asanžs tika aizturēts Lielbritānijā 2010.gada decembrī, pamatojoties uz divu Zviedrijas pilsoņu sūdzībām par seksuālu uzbrukumu. Pats Asanžs šīs apsūdzības noraida, lai gan atzīst, ka viņam bijis sekss ar šīm sievietēm. Asanžs uzstāj, ka dzimumattiecībās sievietes stājušās labprātīgi, bet prasības iesniedzējas uzstāj, ka Asanžs viņas izvarojis.

Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea jau iepriekš norādījis, ka Ekvadora nesteigsies ar lēmuma pieņemšanu šajā lietā, kas tikšot nopietni izanalizēta.

Jūnija vidū Lielbritānijas Augstākā tiesa noraidīja Asanža lūgumu no jauna atvērt viņa apelācijas prasību, kurā apstrīdēta viņa izdošana Zviedrijai saistībā ar dzimumnoziegumiem.

19.jūnijā Asanžs lūdza politisko patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

Asanžs baidās, ka gadījumā, ja viņš tiks izdots Zviedrijai, viņš var vēlāk tikt nosūtīts uz ASV, kur viņam var nākties atbildēt uz apsūdzībām par Savienoto Valstu slepeno diplomātisko dokumentu publiskošanu «WikiLeaks» vietnē un draudēt nāvessods.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu