Pēc sešiem Dienvidkorejā nodzīvotiem gadiem atgriežas Ziemeļkorejā (44)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda ziemeļkorejiete izlēmusi atgriezties dzimtenē pēc sešiem Dienvidkorejā nodzīvotiem gadiem, apstiprinājušas Seulas amatpersonas.

Tikmēr komunistiskās Ziemeļkorejas oficiālie mediji publiskojuši interviju ar Paku Džonsuku, kura Phenjanā atgriezusies 25.maijā.

Viņa stāsta, ka dzīve Dienvidkorejā līdzinājusies verdzībai.

Sieviete apgalvo, ka pārbēgt uz Dienvidkoreju 2006.gadā viņu pamudinājuši dienvidkorejiešu aģenti.

Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija, kuras pārziņā ir attiecības ar Ziemeļkoreju, apstiprina, ka Paka kopš ierašanās Seulā 2006.gadā dzīvojusi valdības piešķirtā īrētā dzīvoklī un saņēmusi ikmēneša pabalstu.

Kopš Korejas kara, kas ilga no 1950. līdz 1953.gadam, uz Dienvidkoreju pārbēguši vairāk nekā 23 500 ziemeļkorejiešu, taču ārkārtīgi neliela daļa šo bēgļu ir atgriezusies dzimtenē.

Kā Phenjanā sasauktajā preses konferencē apgalvoja Paka, bēgļiem Dienvidkorejā tiek atvēlēti «visnīstākie un smagākie darbi» - atkritumu vākšana, trauku mazgāšana.

«Viņi no sirds vēlas atgriezties Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā, nolādot korumpēto Dienvidkorejas sabiedrību un šaustot paši sevi,» izteicās Paka.

Viņa arī atklāja, ka Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čenuns izrādījis «patiesas un mīlestības pilnas rūpes», ļaujot viņai dzīvot Phenjanā kopā ar dēlu un vedeklu.

«Esmu pelnījusi sodu. Taču Kims Čenuns mani nevainoja, viņš bija tik laipns un ļāva man izbaudīt vispatiesāko laimi,» stāstīja ziemeļkorejiete.

Parasti gan Phenjana pārbēdzējus dēvē par valsts nodevējiem un padibenēm.

Parasti pārbēdzēji no sākuma dodas uz Ķīnu, kur cenšas dzīvot, varasiestāžu nepamanīti, tad ceļo uz kādu trešo valsti, no kurienes dodas uz Dienvidkoreju.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu