Gulbenes slimnīcas likteni izlemj pusotrā minūtē (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Bogdanovs/dzirkstele.lv

Ceturtdien Gulbenes novada domes sēdē zibenīgi - pusotras minūtes laikā - tika izlemts slimnīcas liktenis. Neviens deputāts, izņemot Gunti Blūmu, sēdē nekomentēja savu balsojumu.

Lai glābtu parādos slīkstošo Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienību, Gulbenes novada pašvaldība piekrīt privāto finanšu ieplūšanai slimnīcu apvienības pamatkapitālā. No savas puses pašvaldība neieguldīs uzņēmuma pamatkapitālā nepieciešamo gandrīz pusmiljonu latu (atbilstoši šīs pašvaldības kapitāldaļu skaitam slimnīcu apvienībā). Par to deputāti vienojušies ar balsu vairākumu. «Pret» nobalsoja vienīgi deputāts Intars Liepiņš, sēdē nepiedalījās un līdz ar to nebalsoja deputāti Nikolajs Stepanovs un Valtis Krauklis.

Līdz ar to Gulbenes novada domes lēmums ir identisks Balvu novada domes lēmumam. Savs vārds jāsaka vēl arī pārējām trim pašvaldībām (Viļakas, Rugāju un Baltinavas), kuras ir slimnīcu apvienības kapitāldaļu turētājas.

SIA «Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības» vadītāja Alīda Vāne Gulbenes novada domes lēmumu «Dzirkstelei» komentēja īsi: «Esmu gandarīta par izrādīto uzticību mūsu komandai, uzticot slimnīcas vadību un restrukturizāciju krīzes apstākļos kopš 2011.gada septembra. Ir paveikts ļoti smags un liels darbs. Bet vēl lielāks un atbildīgāks darbs stāv priekšā: jāatjauno slimnīcas infrastruktūra, jānokomplektē ārstu komanda, lai piedāvātu iedzīvotājiem visplašāko valsts pamaksāto medicīnas pakalpojumu klāstu. Iedzīvotājiem jāsniedz veselības aprūpe tā, lai atjaunojas slimnīcas labā slava.»

Arī Marģers Zeitmanis, kurš darbojas slimnīcu apvienības valdē, «Dzirkstelei» saka - «Gulbenes novada domes lēmums apliecina to, ka pašvaldība mūsu komandai uzticas un ir gatavi pieņemt mūs kā partnerus».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu