«Lielā pūce» tiek Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai un Daugavpils Saskaņas pamatskolai (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceļojošo balvu «Lielā pūce» šogad par skolēnu talantu sekmīgu attīstīšanu saņēmusi Rīgas Valsts 1.ģimnāzija un Daugavpils Saskaņas pamatskola, informēja Ata Kronvalda fondā.

Lielo skolu grupā 1.vietu un balvu «Lielā pūce» ieguvusi Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, 2.vietu un «Mazo pūci» – Daugavpils Krievu vidusskola–licejs, bet diploms par trešo vietu piešķirts Rīgas Franču licejam. Ceturtajā vietā ierindojusies Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, bet piektajā – Siguldas Valsts ģimnāzija.

Savukārt mazo skolu grupā 1.vieta un «Lielā pūce» tikusi Daugavpils Saskaņas pamatskolai, 2.vieta un «Mazā pūce» – Rīgas 41.vidusskolai, trešā vieta – Engures vidusskolai, ceturtā – Rīgas 65.vidusskolai, piektā – Salas vidusskolai. Balvas pasniedza trešdien Izglītības un zinātnes ministrijā.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis runā pateicās skolotājiem un skolēniem par veikto darbu. Ministrs uzsvēra, ka darbs ar talantīgiem skolēniem ir nozīmīgs valsts sekmīgā attīstībā.

Ata Kronvalda fonds izvērtē Latvijas skolu talantīgo audzēkņu sasniegumus un iepazīstina sabiedrību ar izglītības iestādēm, kurās ir vissekmīgākais darbs jauniešu intelektuālo spēju attīstīšanā. Labākie skolu kolektīvi tika apbalvoti ar ceļojošo balvu «Lielā pūce».

Ceļojošā balva «Lielā pūce» jau 23 gadus tiek nodota labākajiem skolu kolektīviem mācību gadā par sekmīgu darbu talantīgo skolēnu izglītošanā.

Skolu kolektīvi tiek grupēti mazajās un lielajās skolās pēc 10.–12.klašu skolēnu skaita. Katrai skolai tiek piešķirti punkti atkarībā no skolēnu saņemtajiem apbalvojumiem. Skolai ar lielāko punktu skaitu piešķir valsts olimpiādēs vai skatēs 10 balles, atklātajās olimpiādēs – 15 balles un zinātniskajās konferencēs – 20 balles. Pārējām skolām balles aprēķina proporcionāli saņemto punktu skaitam.

2011./2012. mācību gada novērtējums veidots, iekļaujot mācību priekšmetu valsts un atklāto olimpiāžu, zinātnisko darbu konferences, kā arī 2011. gada starptautisko olimpiāžu rezultātus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu