Ziemeļkorejas galveno pārtikas provinci skar postošs sausums (65)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/m.kotiuk

Ilgstošs un visaptverošs sausums skāris vienu no galvenajām Ziemeļkorejas pārtikas provincēm, raisot bažas par pārtikas deficīta saasināšanos nabadzīgajā komunistu valstī.

«Lielākā daļa Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas, it īpaši Hvanhepukto province, piedzīvo ilgstošu sausumu,» vēsta oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kā vēsta aģentūra, provinci skāris nopietnākais sausums 60 gados un tā dēļ izkalst kukurūzas, kviešu, miežu un kartupeļu lauki. Sausums arī smagi skāris rīsu stādījumus visā valstī, kas ir galvenais pārtikas produkts.

Cīņā ar sausumu iesaistījušies simtiem tūkstoši cilvēku ar traktoriem, kravas automašīnām, sūkņiem, miglotājiem un citiem līdzekļiem, ziņo KCNA. Phenjanas oficiālie mediji aicina strādniekus un ierēdņus palīdzēt zemniekiem.

Lai pabarotu tautu, Ziemeļkoreja ir atkarīga no ārvalstu palīdzības kopš deviņdesmito gadu postošā bada, kurā gāja bojā simtiem tūkstoši cilvēku. Tomēr strīda par Ziemeļkorejas kodolprogrammu dēļ pēdējā laikā samazināta arī ārvalstu palīdzība.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu