Rīgas dome saņems aizdevumu Dienvidu tilta pabeigšanai (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padome ir izsniegusi Rīgas domei atļauju saņemt aizņēmumu Valsts kasē Dienvidu tilta trešās kārtas pabeigšanai.

Kā informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, Dienvidu tilta trešās kārtas celtniecības darbu pabeigšanai šogad nepieciešami septiņi miljoni latu.

Janvāra beigās Rīgas dome paziņoja, ka aptuveni 17,5 miljonus latu vērto Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību veiks vietējo būvnieku apvienība «ACB, Tilts un Viadukts». Atbildīgais par Dienvidu tilta trešās kārtas konkursu ir Rīgas domes Satiksmes departaments.

Sākotnēji bija plānots tilta trešo kārtu pabeigt šā gada maijā, tomēr to pabeigs tikai 2013.gada rudenī.

Saskaņā ar likumu par valsts budžetu 2012.gadam pašvaldībām nav tiesību uzņemties ilgtermiņa saistības, taču Finanšu ministrija devusi piekrišanu, ka projekta finansēšanai Rīgas dome šogad varēs aizņemties septiņus miljonus latu no Valsts kases vai no kāda cita aizdevēja, kas piedāvātu izdevīgākus nosacījumus. Savukārt nākamgad pašvaldība plāno ņemt līdz 10 383 170 latu aizdevumu, ja Finanšu ministrija šādu iespēju paredzēs likumā par 2013.gada budžetu.

Aizņēmuma līgumā bija plānots noteikt, ka parāda atmaksas termiņš nepārsniedz 15 gadus un aizņēmuma pamatsummas atliktais maksājums ir līdz pieciem gadiem. Aizdevēja izvēlei tiks organizēts iepirkums atbilstoši Publisko iepirkumu likumam vai arī tiks slēgts līgums ar Valsts kasi. Aizņēmums tiktu atmaksāts, paredzot nepieciešamos līdzekļus turpmāko gadu Rīgas pilsētas pašvaldības budžetos.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu