Lukašenko nikns par Eirovīziju; prasa atrast izcilu mūziķi (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paudis neapmierinātību ar valsts pārstāvju sniegumu Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā, pieprasot dalībai nākamajā konkursā atrast «unikālu mākslinieku».

«Jāuztaisa labs priekšnesums, jāpaņem unikāls mākslinieks, kas nodziedātu tā, lai speciālisti noelstos, bet Eiropas sabiedrība lai pati pēc tam vērtē savu vērtējumu,» pirmdien skaidroja Baltkrievijas prezidents. «Ja zaudē, tad jāzaudē ar cieņu. Citādāk mēs iztērējām milzu naudu, bet rezultāta nav,» viņš piebilda, tiekoties ar talantīgiem un apdāvinātiem jauniešiem.

«Nopietni jāmaina pieeja konkursam»

Baltkrievijas prezidents arī paziņoja, ka «nopietni jāmaina pieeja šim konkursam» nacionālajā Eirovīzijas atlasē. «Tam nevajadzētu būt viena [televīzijas] kanāla darbam. Kaut kam ir jābūt virspusē Kultūras ministrijā, jāiedarbina abi kanāli, tie ir valsts, ir jānopelna nauda un šī nauda jāiegulda. Un vēl sponsori. Un ir jāuztaisa labs projekts,» nākotnes Eirovīzijas Baltkrievijā attīstību klāstīja Lukašenko.

Neiekļūst finālā

Baltkrievijas pārstāvji šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā «Litesound» Baku neiekļuva finālā, otrajā pusfinālā ceturtdien ieņemot 16.vietu 18 dalībnieku konkurencē.

Jau vēstīts, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku sestdienas vakarā uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu «Euphoria». Otrajā vietā palika grupa «Buranovskije babuški» no Krievijas ar dziesmu «Party for Everybody», bet trešajā vietā - Serbijas pārstāvis Žeļko Joksimovičs ar dziesmu «Nije ljubav stvar».

Latvijas pārstāve Anmary ar dziesmu «Beautiful Song» piedalījās pirmajā pusfinālā otrdien, taču finālā neiekļuva.

Eirovīzijas konkursa pusfināli un fināls šogad notika Baku, jo pērn Eirovīzijas finālā Vācijas pilsētā Diseldorfā uzvarēja Azerbaidžānas pārstāvji Els un Nikija ar dziesmu «Running Scared».

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu