Kādam zīdainim iekoduši 22 ērču kāpuri (53)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/NoiseCollusion

Kādam nepilnu gadu vecam puisītim iepriekšējā nedēļas nogalē piesūkušies 22 ērču kāpuri. TVNET sazinājās ar mazuļa māmiņu, kura šo informāciju apstiprināja un pastāstīja, ka patlaban viņas atvasei ar veselību viss ir kārtībā.

(Papildināta un precizēta visa ziņa.)

Kā sarunā ar TVNET stāsta zēna māmiņa, viņa kopā ar ģimenes locekļiem un radiniekiem vairākas dienas bijusi Lietuvā. Pēc viņas un ārstu domām, visticamāk, ērces mazulim piesūkušās Krusta kalnā, jo šajā vietā bērns uz 5-10 minūtēm palaists pastaigāties un ģimene uzņēmusi piemiņas fotogrāfijas.

Vēlāk ārsti un infektologi norādījuši ka šis viņu praksē ir bijis pirmais gadījums, kad piesūkušās tik daudz ērču. Tas izskaidrojams ar to, ka bērns, visticamāk, gadījies ceļā kādai ērču mātei - tieši šajā laikā tām ir vairošanās periods un ērču mazuļi šķiļas tūkstošiem.

Tā kā ērces redzamas tikai ar mikroskopu, zīdaiņa māmiņa tās pamanījusi tikai nākamajā dienā Palangā, kad likusi mazo mazgāties, - uz viņa ķermeņa bija redzami mazi punktiņi.

Ģimene devusies uz Palangas slimnīcu, kur ārsti konstatējuši 22 piesūkušās ērces. Divi ērču kodumi konstatēti arī puisēna māsīcai. Par laimi, vakcinācijas dienests Rīgā konstatējis, ka neviena no tām nav bijusi inficēta.

"Komplikācijas pēc ērču kodieniem neparādās uzreiz, tāpēc turpmāko mēnesi man viņš jāvēro, jāmēra temperatūra un tā tālāk. Nevaram jau audzināt bērnu vakuumā – viņam tāpat vajag paskraidīt un iziet ārā," teic bērna māmiņa.

Viņa iesaka visiem vecākiem pirms došanās pastaigā ar bērnu noteikti lietot pretodu un pretērču līdzekli. Bērnus vakcinēt drīkst tikai no viena gada vecuma, tāpēc vecākus, kuriem ir zīdaiņi, viņa aicina būt īpaši vērīgiem.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu