TVNET atbalstīs mazos censoņus, dāvinot 100 latu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tuvojas 1.septembris - jaunais mācību gads! Vieni jau domā par jaunu skolas somu, grāmatu un apģērba iegādi. Savukārt citi cieš sirdssāpes, jo skaidri zina, ka diez vai spēs šogad iegādāt visu skolai vajadzīgo, kādēļ būs jānoraugās bērnu neizpratnes pilnajās sejiņās, asaru lāsītēs...

Tieši bērni no trūcīgām ģimenēm piedzīvo šo sūro ikdienu, un viņu nav mazums. Tāpēc ziņu portāls TVNET jau otro gadu pēc kārtas aicina atsaukties vai pastāstīt par tiem mazajiem, zinātkārajiem censoņiem, kuriem talanta attīstībai un uzmirdzēšanai vajadzīgs atbalsts grāmatu un citu skolas lietu iegādei.

Zēns spēlē klavieres pat vēlā vakarā

Desmit gadus vecais Artūrs ir viens no jaunajiem censoņiem. Puisis mācās Rīgas Imantas vidusskolā 5. klasē, dzied zēnu korī „Auseklītis” un spēlē klavieres. Visvairāk viņam patīk un padodas spēlēt džeza skaņdarbus. Artūra mamma Zanda Milzarāja raidījumam "Tautas balss" atzīst, ka dēla talantu atklāja nejauši: "Dzirdējām radio melodiju, uz dzirdi mēģinājām atkārtot, viņam izdevās, un tad mēs sapratām, ka ir vērts, lai Artūrs mācītos spēlēt klavieres."

Mūzikas skolā Artūrs nemācās, jo jaunākajās klasēs nevienam no vecākiem nebija iespējas darba laikā dēlu izvadāt uz nodarbībām. Ar Artūru individuāli strādā skolotāja. „Šogad bija liels prieks, ka viņš varēja piedalīties pianistu konkursā Parīzē, ieguva divas balvas – gan simpātiju balvu, gan žūrijas balvu. Tas nozīmē, ka šīs mācības nākušas par labu, ja tikai divus gadus viņš spēlē klavieres un var piedalīties šāda līmeņa konkursā,” ar lepnumu māte stāsta par dēla sasniegumiem. Artūram tik ļoti patīk spēlēt klavieres, ka puika labprāt muzicētu 24 stundas diennaktī. Zēnam pašam patīk kaut ko atrast, pamēģināt, dažkārt sanāk, ka mēs, vecāki, gribam doties pie miera, taču dēls dažkārt vēl grib spēlēt vēlās vakara stundās.

Diemžēl ierobežoto finansiālo līdzekļu dēļ un tāpēc, ka jau pēc divām nedēļām sāksies skola, Artūra vecākiem pietrūkst naudas klaviernodarbībām.

Zanda Milzarāja skumji atzīst: "Katru gadu pirmais septembris, kad jānopērk visas lietas skolai, ir ļoti nopietns brīdis, kad ļoti jāpiedomā, kādā secībā pirkt un vai visam tiešām pietiks līdzekļu, lai varētu sākt jauno mācību gadu kvalitatīvi!"

Uzzina par TVNET atbalsta akciju grāmatu iegādei

Norūpējušies par Artūra turpmāko iespēju apgūt klavierspēli, Artūra vecāki meklēja dažādus veidus, kā tomēr darīt visu, lai dēls spēlētu klavieres. Tāpēc liels bija māmiņas Zandas prieks, uzzinot, ka ziņu portāls TVNET jau otro gadu pēc kārtas sākuši akciju "Dāvā naudu mācībām" ar mērķi palīdzēt ģimenēm, kurām pietrūkst naudas elementāru mācību lietu iegādei - grāmatām, burtnīcām, rakstāmlietām.

TVNET galvenā redaktore Zita Lunde par šo gadskārtējo pozitīvo un sirsnīgo labās gribas akciju atzīst, ka TVNET mērķis galvenokārt ir veicināt mazo censoņu talantu attīstību: „Mēs aicinām atsaukties bērnu vecākus, draugus, radus, skolotājus, pulciņu vadītājus pieteikt bērnus, kuri pelnījuši mūsu palīdzību, lai viņi varētu attīstīt savu talantu.”

Šogad TVNET palīdzēs 54 talantīgiem bērniem, dāvinot 100 latus vērtas dāvanu kartes grāmatnīcā „Zvaigzne ABC”, tādējādi sniedzot iespēju iegādāties konkrēti nepieciešamos mācību līdzekļus.

"Esam priecīgi, ka mums uz redakciju sūta vēstules emocionālas un aizkustinošas, ar bērnu aprakstiem, kā viņi spēlē klarneti, sporto, sūta pat liecības. Ir patīkami, ka kaimiņi stāsta par saviem kaimiņiem tik aizkustinoši pat brīdī, kad pašiem nepieciešama palīdzība, sakot - bet mums tieši kaimiņos dzīvo piecu bērnu ģimene, kurai tā palīdzība vajadzīga vēl vairāk, tāpēc gribam, lai palīdzētu viņiem," patiesu aizkustinājumu par atsūtītajām pieteikuma vēstulēm pauž TVNET galvenā redaktore.

Piesakies un ļauj uzmirdzēt bērna talantam!

TVNET rīkotajā akcijā „Dāvā naudu mācībām” var pieteikt bērnus, kuri ir apdāvināti. Portāla komanda vēlas veikt šāda veida sociālās akcijas ar mērķi stimulēt cilvēkus pašiem arī censties, lai pieliktu spēku, enerģiju darboties un strādāt tā, lai varētu nodrošināt savus bērnus un sevi, turklāt lai šis būtu stimuls, nevis  vienkārši palīdzība, bet gan atbalsts uz priekšdienām attīstīt pašiem sevi un bērnus.

Artūra mamma Zanda Milzarāja "Tautas balss" skatītājus iedrošina: "Gribētu teikt visiem tiem bērnu vecākiem, kuri nodarbojas ar sportu, mūziku un būtu nepieciešams atbalsts, lai nebaidās un atsaucas TVNET organizētajai akcijai, lai droši uzraksta un pastāsta par sevi."

Tāpēc neesi vienaldzīgs un raksti TVNET par kādu tev līdzās esošu talantīgu bērnu, kam ļoti būtu nepieciešams šāds atbalsts. Zita Lunde aicina akcijā iesaistīties vecākus, draugus, kaimiņus, skolotājus un citus tuvus cilvēkus, kas par talantīgo bērnu pratīs pastāstīt vislabāk. Pieteikumā jāpastāsta par konkrētā bērniņa talantu, pamatojot, kāpēc tieši viņam ir nepieciešama palīdzība. Vēlama arī fotogrāfija, kurā redzams bērna talants, zinātkāres un mācīties gribas atspoguļojums.

Pieteikumus sūtīt uz 108talanti@tvnet.lv vai pa pastu TVNET redakcija, Brīvības gatve 214m līdz 20.augustam!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu