TVNET aicinājumam atsaucas daudzas ģimenes! Tu vēl vari paspēt! (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Arī šogad TVNET vēlas palīdzēt ģimenēm, kurās aug talantīgi un centīgi bērni, bet finansiālu apsvērumu dēļ mazie censoņi nevar pilnvērtīgi mācīties. Trūkst naudas grāmatām, burtnīcām, somai – kur nu vēl bērna talanta attīstībai... Bet mēs centīsimies jums palīdzēt!

Mēs, TVNET, tāpat kā pagājušo gadu, vēlamies atbalstīt mazo talantu ģimenes, dāvājot atbalstu mācību līdzekļu iegādei. Pagājušajā nedēļā, atklājot akciju, saņēmām daudz vēstuļu, kurās ne vien bērnu vecāki, māsas un brāļi, bet arī skolotāji un ģimeņu kaimiņi un draugi lūdz palīdzību bērna pilnvērtīgākai skološanai. Tiek lūgti līdzekļi grāmatu, burtnīcu, skolas somu un pat rakstāmlietu iegādei.

Es vēlētos jūs lūgt palīdzēt ar mācību līdzekļiem manam brālim un māsai. Ģimenē mēs esam pieci bērni... Brālim ir ļoti veca skolas soma, un, no tā jau knapā mēneša budžeta pērkot darba burtnīcas, klades un citus skolas piederumus, nepaliks pāri ne ceļam, ne ēdienreizēm, tāpēc ļoti lūdzu viņiem dot stimulu un atbalstīt, sākot jauno mācību gadu...” (Vecākā māsa)

Manā audzināmajā klasē mācās liels skaits ļoti talantīgu skolēnu, tomēr bieži iesāpas sirds, ka daudziem no viņiem nepietiek naudiņas pašām mācībām... Cik mūsu spēkos, mēs dalāmies – arī pati esmu šo to bērniem pirkusi no savas kabatas, un tomēr tā visa ir par maz... Ja citi vecāki vēl ko sagrabina skolas lietām, tad par skolēnu talantu attīstību var aizmirst... Lai iegādātu grāmatas, tiek pārdoti mūzikas instrumenti, nemaz nerunājot par aizmirsto sapni dejošanā, sporta skolā utt.” (Skolotāja Valmierā)

Foto: Felicija/TVNET

Iveta ir šķīrusies no vīra un par saviem pieciem bērniem gādā viena pati. Iveta zaudēja darbu rudenī, un līdz šim vienīgie  ģimenes ienākumi ir ģimenes valsts pabalsts, invaliditātes pensija un uzturlīdzekļi vecākajiem bērniem. Kopumā ienākumi uz visu viņas ģimeni mēnesī ir 40 lati un 6 santīmi (57 eiro). Iveta dzīvo vecā koka mājā, otrajā stāvā. Lielākie bērni guļ vienā gultā, bet māte ar mazo bērnu guļ uz mazas taburetes. Palīdzība, ko Iveta saņem no citiem cilvēkiem, ir ļoti nozīmīga, un bieži vien ir vienīgais veids, kā ģimene vispār spēj iztikt. Bet bērni ir jāskolo...” (Ģimenes draugs)

Tie ir tikai daži bēdu stāsti, kas alkst atbalsta. Ja arī tev vai taviem skolasbiedriem, draugiem vai kaimiņiem ir līdzīga situācija – pastāsti to mums!

Šogad TVNET vēlas palīdzēt, sniedzot atbalstu 54 bērniem – katrs 100 latu vērtībā varēs iegādāties visu skolai nepieciešamo grāmatnīcā “Zvaigzne ABC”.

Tāpēc neesi vienaldzīgs un raksti mums par kādu tev līdzās esošu talantīgu bērnu, kam ļoti būtu nepieciešams šāds atbalsts. Akcijā aicinām iesaistīties vecākus, draugus, kaimiņus, skolotājus un citus tuvus cilvēkus, kas par talantīgo bērnu pratīs pastāstīt vislabāk. Pieteikumā lūdzam pastāstīt par konkrētā bērniņa talantu, pamatojot, kāpēc tieši viņam ir nepieciešama mūsu palīdzība. Vēlama arī fotogrāfija, kurā redzam bērna talanta, zinātkāres un mācīties gribas atspoguļojumu.

Lūdzam noteikti arī norādīt:

  • bērna vecumu, mācību iestādes nosaukumu un klasi, kurā bērns mācīsies;

  • nepieciešamo lietu sarakstu, kas nepieciešamas skolas gaitu sākšanai (grāmatas, rakstāmpiederumi, darba burtnīcas, skolas soma, penālis – lietas, kuras ir iegādājamas grāmatnīcā un kanceleju preču nodaļā);

  • kā tiks izlietoti ietaupījumi uz skolas preču rēķina (kā tas palīdzēs attīstīt bērna talantu);

  • kontaktinformāciju (adresi, tālruņa numuru, mācību iestādes adresi).

  • TVNET patur tiesības arī publicēt iesūtītos materiālus anonīmi, kā arī informācijas pārbaudīšanas vajadzības gadījumā apciemot bērnus.

Pieteikumus sūtīt uz 108talanti@tvnet.lv vai pa pastu TVNET redakcija, Brīvības gatve 214m.

Pieteikumus gaidām līdz 20. augustam!

Foto: Felicija/TVNET
Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu