Smogs virs Maskavas pamazām izklīst (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā kodīgie dūmi sāka izklīst virs Maskavas, ļaujot Krievijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem uzelpot brīvāk.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pilsētas centrs, kuru vēl iepriekšējā vakarā klāja savvaļas ugunsgrēku izraisītais smogs, ir attīrījies no tā, un automašīnas jau brauc, neieslēdzot miglas lukturus.

Lai gan gaisā joprojām redzama viegla dūmaka, taču spēcīgās deguma smakas, kas apgrūtināja elpošanu, vairs nav. Redzamība pilsētā ir pietiekami laba, norāda aģentūra "Interfax".

Maskava ietīta dūmakā jau vairākas nedēļas, jo, neraugoties uz vērienīgajiem glābšanas darbiem, joprojām nav izdevies apdzēst postošos ugunsgrēkus Krievijas galvaspilsētas apkaimē.

Pagājušajā nedēļā maskavieši elpoja smogu no pirmdienas līdz piektdienai, brīvdienās ugunsgrēku dūmi mazliet izklīda, taču pirmdien no jauna sabiezēja, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Smogs iekļuvis arī metropolitēnā un ietinis vieglā dūmakā Maskavas metro stacijas. Deguma smaka un temperatūra, kas bija ievērojami augstāka, nekā ierasts, bija īsts pārbaudījums maskaviešiem, kuriem jābrauc ar metro. Cilvēkiem laiku pa laikam kļuva slikti, taču metropolitēna vadība neuzskata par lietderīgu ierīkot stacijas papildu dzesēšanas sistēmas, raksta avīze "Novije izvestija".

Maskavieši norāda, ka tāda smoga galvaspilsētā nav bijis kopš septiņdesmito gadu sākuma. Trešdien gaiss pilsētā bija visnetīrākais kopš savvaļas ugunsgrēku sākuma. Dažos rajonos kaitīgo vielu koncentrācija pieļaujamo normu pārsniedza desmit reizes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu