Grieķijā izveido pagaidu valdību (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijā ceturtdien iecelta pagaidu valdība, kurai jāsagatavo jūnijā paredzētās ārkārtas vēlēšanas, jo 6.maijā ievēlētais parlaments tā arī nav spējis vienoties par kabineta izveidi.

Pagaidu valdības vadīšana uzticēta 67 gadus vecajam tiesnesim Panagiotim Pikramenam, kurš līdz šim vadījis Grieķijas augstāko administratīvo tiesu. Tās sastāvā pamatā ir universitāšu profesori, kā arī atvaļināts ģenerālis un viens no pazīstamākajiem grieķu diplomātiem.

Par finanšu ministru iecelts Georgs Zannis, līdzšinējais valsts ekonomisko padomnieku komisijas vadītājs un viens no Grieķijas delegācijas locekļiem sarunās par starptautisko aizdevumu.

Ārlietu ministra pienākumus pildīs 83 gadus vecais Petrs Moliviatis, kurš šajā amatā jau bijis no 2004. līdz 2006. gadam.

Aizsardzības ministra pienākumi uzticēti bijušajam ģenerālštāba priekšniekam Frangam Frangulim.

Paredzēts, ka pagaidu kabineta locekļi zvērestu dos plkst.10 pēc Latvijas laika, stundu pirms parlamenta sēdes.

Lēmums par pagaidu valdības izveidošanu tika pieņemts pēc tam, kad parlamentā pārstāvētās partijas tā arī nespēja vienoties par koalīcijas izveidi.

Grieķijas politiskā nestabilitāte izsaukusi starptautisko aizdevēju - Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) - satraukumu, jo tiek aizkavētas strukturālās reformas, kuras Atēnas apņēmās īstenot pret aizdevumu, kas ļāva valstij izvairīties no maksātnespējas.

Sagaidāms, ka atkārtotajās vēlēšanās uzvarēs Kreiso radikāļu koalīcija (SYRIZA), kas plāno atteikties no aizdevuma līguma un atcelt līdz šim sāktās reformas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu