Lielbritānijā dzīvojošie bagātnieki kļuvuši vēl turīgāki (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turīgākie Lielbritānijā dzīvojošie cilvēki pērn savu bagātību palielinājuši par rekordlielu apmēru, lai gan lielākā daļa britu pieredzēja ienākumu un uzkrājumu mazināšanos, ko ietekmēja inflācija un pazeminātās procentu likmes uzkrājumiem, liecina izdevuma «Sunday Times» publiskotais Lielbritānijā dzīvojošo bagātnieku saraksts, kura pirmajā trijniekā iekļuvuši ārvalstu uzņēmēji.

Kopumā Lielbritānijas 1000 turīgāko cilvēku bagātība pērn palielinājās par gandrīz pieciem procentiem un viņiem kopā piederēja 414 miljardi Lielbritānijas mārciņu (356 miljardi latu), kas ir lielākā summa «Sunday Times» veidotā bagātnieku saraksta 24 gadus ilgajā vēsturē.

77 bagātnieku sarakstā iekļautie cilvēki bija miljardieri. Pirmās trīs vietas ieņem ārvalstīs dzimuši magnāti.

Bagātākais cilvēks Lielbritānijā joprojām ir indiešu tēraudrūpnieks Lakšmi Mitals, kura bagātība lēšama 12,7 miljardu mārciņu (10,9 miljardi latu) apmērā, kas gan ir gandrīz par ceturto daļu mazāk nekā gadu iepriekš, ko ietekmēja viņam piederošā pasaules lielākā tērauda ražotāja «ArcelorMittal» akciju cenu kritums.

Arī otrās vietas ieguvējs, salīdzinot ar pagājušo bagātnieku sarakstu, ir nemainīgs - Uzbekistānā dzimušais Krievijas miljardieris dzelzsrūdas un tērauda rūpnieks Ališers Usmanovs, kam pieder arī 30% Londonas futbola kluba «Arsenal». Viņa bagātība lēšama 12,3 miljardu mārciņu (10,6 miljardu latu) lielumā.

Savukārt trešajā vietā ierindojies Krievijas investors un Londonas futbola kluba «Chelsea» īpašnieks Romāns Abramovičs, kura bagātība samazinājusies no 10,3 miljardiem mārciņu 2010.gadā līdz 9,5 miljardiem mārciņu pērn (no 8,8 miljardiem latu līdz 8,2 miljardiem latu).

Lielbritānijas bagātākā sieviete ir bijusī britu skaistumkaraliene Kristija Bertareli, kuras bagātība kopā ar vīru Šveices un Itālijas uzņēmēju Ernesto Bertareli sasniedz 7,4 miljardus mārciņu (6,4 miljardus latu).

Bagātākais Lielbritānija dzimušais miljardieris ir nekustamo īpašumu attīstītājs Vestminsteras hercogs Džeralds Grosouvers, kas gan bagātnieku topā gada laikā noslīdējis no ceturtās uz septīto vietu, lai gan viņa bagātība palielinājās par 5% līdz 7,35 miljardiem mārciņu (6,3 miljardiem latu).

Bagātāko britu mūziķu saraksta trijniekā iekļuvis arī leģendārās grupas «The Beatles» mūziķis sers Pols Makartnijs, kura bagātības pieaugumu veicināja laulības ar kravu pārvadājumu impērijas mantinieci Nensiju Ševellu. Jaunlaulāto bagātība tiek novērtēta 665 miljonu mārciņu (571 miljona latu) vērtībā.

Savukārt romānu sērijas par jauno burvi Hariju Poteru autore Džoanna Roulinga savu bagātību pērn palielināja par 30 miljoniem mārciņu līdz 560 miljoniem mārciņu (480 miljoniem latu), kas ļāva viņai ieņemt 148.vietu Lielbritānijā dzīvojošo bagātnieku sarakstā.

«Sunday Times» sarakstu veido, balstoties uz identificējamo bagātību, tostarp cilvēkam piederošo zemju un īpašumu vērtību, kā arī citiem vērtīgiem priekšmetiem, piemēram, mākslas, sacīkšu zirgu, akciju vērtību. Bagātību aprēķinot, netiek pieskaitīta banku kontos esošā nauda.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu