Citroen izmēģina sacīkšu elektroauto (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Demonstrācijas braucienu laikā pirms kārtējā Lemānas sērijas sacensību posma Lemānas trasē Citroen plāno izmēģināt elektromobiļa Survolt prototipu.

Automobiļa pirmais brauciens notiks šā gada 10. jūlijā un pie auto stūres sēdīsies Lemānas 24 stundu braucienu dalībniece, Signature Plus komandas pārstāve un Lola Aston Martin pilote Vanina Iksa. Par to, atsaucoties uz Citroen izplatīto informāciju, ziņo Lenta.ru.

Sacīkšu elektroauto, kura svars ir tikai 1150 kilogrami, ir būvēts uz cauruļu rāmja bāzes un ir apšūts ar oglekļšķiedras virsbūves paneļiem. Uz priekšu automobili dzen divi elektromotori, kuru kopējā jauda sasniedz 300 zirgspēkus. Pēc Citroen informācijas, no nulles līdz 100 kilometriem stundā Survolt spēs paātrināties mazāk nekā piecās sekundēs, bet auto maksimālais ātrums ir 260 km/h.

Enerģiju elektromotoriem dod divi litija jonu akumulatori, kuru kopējā ietilpība ir 31 kilovats un svars - 140 kilogrami. Kā norāda Citroen, akumulatoru pilnīgai uzlādēšanai ar īpašu ierīci nepieciešamas apmēram 2 stundas, savukārt standarta 220 voltu elektrotīklā tā ilgst 10 stundas. Ar vienu uzlādes reizi auto spēj veikt 200 kilometrus tālu ceļu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu