Abdulmuslimovs: mani pratināja lietā, kas būs jaunums (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais un nopratinātais uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs nav galvenais aizdomās turamais lietā, kuras ietvaros sniedzis liecības. Šī lieta neesot saistīta ar «Krājbanku», nedz arī spirta kontrabandu vai «Latvenergo» lietu, kas iepriekš medijos minēti kā iespējamie iemesli uzņēmēja nopratināšanai.

Kā skaidroja uzņēmējs, viņš ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. «Vienīgais, ko varu pateikt - es šajā lietā esmu no malas piesaistīts. Kad jūs uzzināsiet, kas tā par lietu, jūs būsiet tik pārsteigti, tas būs tik patīkams jaunums Latvijai,» sacīja Abdulmuslimovs. To Abdulmuslimovs atklājis intervijā žurnālam «Ir».

Raksturojot savu saistību ar KNAB izmeklējamo lietu, Abdulmuslimovs sacīja: «Tas būtu tāpat, ja, piemēram, jūs ietu pa ielu un nejauši sasveicinātos ar kādu cilvēku vai satiktu savu kursabiedreni, kas izdarījusi noziegumu. Bet kā jūs to varējāt zināt? Ar kaut ko viņa padalījās [sarunā] - teica, ka gājusi pa ielu un pārkāpusi ceļu satiksmes noteikumus pie luksofora, bet detaļas neatklāja.»

Abdulmuslimovs sacīja, ka viņu šobrīd pārbaudot visi iespējamie valsts dienesti - Valsts ieņēmumu dienests, Valsts policija, Drošības policija, Satversmes aizsardzības birojs un prokuratūra.

Savukārt Abdulmuslimova dibinātās kompānijas «AB Holding» padomes priekšsēdētājs Jurģis Liepnieks norādīja, ka ap uzņēmēja aizturēšanas lietu ir pārāk daudz spekulāciju.

Jautāts, vai iepriekš izskanējusī informācija, ka Latgalē aizturēts kāds spirta rūpnieks, kuram, iespējams, varētu būt saistība ar Abdulmuslimova pārzinātajiem uzņēmumiem, Liepnieks bija izvairīgs.

«Nevaru ne apstiprināt, ne noliegt jebkādu informāciju,» sacīja Liepnieks.

Kā ziņots, KNAB trešdien aizturēja vairākus lielus pārtikas pārstrādes un citu nozaru uzņēmumus apvienojošā holdinga «AB Holding» vadītāju un līdzīpašnieku Abdulmuslimovu. Drīz vien pēc aizturēšanas Abdulmuslimovs tika atbrīvots un devās mājās.

Advokāts Oskars Rode iepriekš atzina, ka KNAB darbinieku veiktās procesuālās darbības ar Abdulmuslimovu neesot saistītas ar «Latvenergo» amatpersonu lietu, kuras materiāli tika nopludināti medijiem.

Jautāts, vai aizturēšana bija saistīta ar kādu citu lietu, par kuru plašsaziņas līdzekļi jau agrāk vēstījuši, Rode atzīmēja, ka viņš īpaši čakli neseko līdzi mediju ziņām, tomēr par lietu, saistībā ar kuru tika aizturēts Abdulmuslimovs, viņš nekad agrāk neesot dzirdējis.

Adulmuslimova dibinātais «AB Holding» apvieno tādus uzņēmumus kā «Rēzeknes gaļas kombināts», «Daugavpils gaļas kombināts», «Karavela», «Ventspils zivju konservu kombināts» un citus. Savukārt kopā ar uzņēmēju Vasiliju Meļņiku viņam pieder SIA «Baltijas marka».

«AB Holding» padomes priekšsēdētājs ir Liepnieks. Padomē darbojas arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, «Rēzeknes gaļas kombināta» līdzīpašnieks Guntis Piteronoks un zivjrūpnieks Andris Bite. Vienīgais «AB Holding» valdes loceklis ir Abdulmuslimovs.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu