Par kukuļošanu lūdz saukt pie kriminālatbildības Munkevicu un Pīrantu (45)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai šā gada maijā sāktā kriminālprocesa materiālus par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē un lūdz sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu un viņa partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Abi kopš aizturēšanas atrodas apcietinājumā.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības divas personas pēc Krimināllikuma (KL) 323.panta 2.daļas par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā

par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Munkevica piecītis

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo lēmuma rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5000 latu apmērā. Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova iepriekš apgalvoja, ka Munkevics uz lapiņas uzrakstīja ciparu "5".

Munkevica "piecītis"
Munkevica "piecītis" Foto: TVNET karikatūra

Var nonākt aiz restēm uz astoņiem gadiem

KL 323.panta 2.daļā

paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas,

atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Kā ziņots, Munkevics kopā ar Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu