"Nekad mūžā vairs neņemšu kredītu!" (259)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Ja tagad būtu iespējams mainīt savu rīcību pirms pāris gadiem, daļa cilvēku otrreiz kredītu neņemtu. Vienlaikus cilvēki portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atzina, ka kredītu ņemšanu vajadzēja vairāk pārdomāt un, iespējams, aizņemties mazākas summas.

Kāds aptaujātais atklāja, ka ņemtu kredītu arī vēlreiz, taču "cita veida (ar lielākām formalitātēm, bet mazākiem procentiem) un mazāku summu".

"Īpaši nenožēloju, bet no nepatikšanām izbēgu par mata tiesu! Labi ka man ir darbs," atzina kāds cits cilvēks un norādīja:

Mūžā vairs neņemšu kredītu principā!!!

Vēl kāds aptaujas dalībnieks pavēstīja, ka kredītu ņemtu, "bet uz citiem noteikumiem". Kāds aptaujas dalībnieks ir konkrētāks: "Ņemtu kredītu tikai pēc iepriekšējā īpašuma pārdošanas."

Mazāku summu

Ar paņemtā kredīta lielumu neapmierināts ir kāds cits cilvēks: "Ņemtu mazāku kredītu." Līdzīgās domās ir kāds cits aptaujātais: "Būtu mazāks kredīta apjoms."

Cer uz stabilizāciju

Vairāki cilvēki aptaujā izteica cerību, ka kredīta ņemšanu nenāksies nožēlot un ekonomiskā situācija stabilizēsies. Pagaidām tādas sajūtas neesot: "Ceru, ka to nenožēlošu."

Vienīgā izeja?

Savukārt daļa aptaujas dalībnieku uzskata, ka kredīta ņemšana pirms vairākiem gadiem bija vienīgā izeja. Piemēram, "Man nebija citas izvēles."

Šobrīd ir grūti, taču bija jāņem kredīts, nebija citas iespējas.

Līdzīgu viedokli pauda kāds cits aptaujas dalībnieks: "Kaut tagad nožēloju, vienalga ņemtu, jo apstākļi spiež".

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika pagājušajā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka teju trešdaļa jeb 27% cilvēku uzskata, ka kredīta ņemšana nebija pareizs lēmums, bet gandrīz tikpat – 28% aptaujāto kredīta ņemšanu nenožēlo.

Komentāri (259)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu