Pussimts velosipēdistu vērš uzmanību Rīgas veloceliņu kvalitātei (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas veloaktīvisti kopā ar Rīgas Pārdaugavas izpilddirektoru Māri Kalvi un aptuveni 50 domubiedriem šodien atklāja Rīgas velonedēļu, dodoties izbraucienā pa Berģu veloceliņu, lai pievērstu uzmanību trūkumiem tajā.

Viens no Rīgas velonedēļas organizatoriem, Toms Ērenpreiss, aģentūrai LETA atzina, ka lielākā problēma patlaban ir velobraucēju, autobraucēju un gājēju savstarpējā tolerance, tomēr nepieciešams domāt arī par veloinfrastruktūras uzlabošanu.

Veloceliņš «Centrs-Berģi» ir viens no nozīmīgākajiem veloceļiem, kas uzbūvēts pēdējo gadu laikā Rīgā. Tā maršruts ved cauri blīvi apdzīvotai pilsētas daļai un savieno vairākas apkaimes - vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus, tomēr tā sākumposmā no centra līdz VEF gaisa tiltam vērojami vairāki trūkumi.

Veloceliņš ir līkumots, tā ceļā ir daudz luksoforu, kas apgrūtina velosatiksmi, vietām trūkst norāžu, kurp tas ved. Piemēram, Valdemāra un Senču ielas krustojumā virzienā no centra nav nevienas norādes, kur tas turpinās. Celiņš tālāk ved pa Senču ielu līdz Brīvības ielai, kur par tā esamību informē neuzkrītošas ceļazīmes ietves malā, taču uz asfalta marķējums uzkrāsots tikai vietās, kur velosipēdu veļš šķērso krustojošo ielu brauktuves.

Foto: LETA

Rīgas velonedēļas organizatori šodien norādīja, ka velosipēdisti bieži izvēlas braukt pa Brīvības ielu, jo ceļa posms ir taisns un pa brauktuves malu izbraucams bez liekiem šķēršļiem un sarežģījumiem. Braucot pa Brīvības ielu, no centra līdz VEF tiltam iespējams nokļūt 10 līdz 15 minūtēs, kamēr pa veloceliņu nepieciešama aptuveni pusstunda.

Viens no nepatīkamākajiem posmiem veloceliņā uz Berģiem ir VEF tilts, kur gājējiem un velosipēdistiem jādala ļoti šaura ietve un velosipēdu satiksmes intensīvākajās stundās pārvietošanās gan vieniem, gan otriem ir ievērojami apgrūtināta.

Veloaktīvisti šodien apzināja svarīgākās Berģu veloceliņa problēmas, starp kurām daži braucēji minēja arī peļķes, kas veidojas uz brauktuves lietainā laikā, taču savu viedokli var izteikt arī citi velobraucēji, sūtot komentārus un ieteikumus uz e-pastu «info@velonedela.lv». Informācija tiks apkopota un pārrunāta 26.aprīlī plkst.18.15, kad Kaņepes kultūras centrā notiks diskusija par velo infrastruktūru un velo novietnēm pilsētā.

Foto: LETA

Ērenpreiss sacīja, ka, visticamāk, līdzīgas akcijas un diskusijas tiks rīkotas arī par pārējiem Rīgas veloceliņiem.

Jau ziņots, ka šodien atklāta «Rīgas velo nedēļa», kas galvaspilsētā turpināsies līdz 5.maijam.

«Rīgas velo nedēļas» laikā ikviens būs aicināts iepazīt velo kultūru un tās dažādību pilsētā, jo notiks gan kopīgs parādes brauciens pilsētas ielās, gan diskusijas, kino vakari un citas aktivitātes.

Visu «Rīgas velo nedēļu» Kaņepes kultūras centrā būs apskatāma izstāde, savukārt 26.aprīlī notiks diskusija par velo infrastruktūru, kā arī tiks runāts par velo novietnēm pilsētā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu