Keita Vinsleta sarakstījusi grāmatu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no dailymail.co.uk

Holivudas zvaigzne Keita Vinsleta pirmo reizi izmēģinājusi spēkus grāmatas rakstīšanā, turklāt viņas galvenais mērķis nav bijis tik daudz pašizteikšanās, cik labdarība: Vinsletas projekts aicina pievērst uzmanību cilvēkiem, kas slimo ar autismu.

Strādājot pie grāmatas, kam dots nosaukums «Zelta cepure» (The Golden Hat), Vinsleta piesaistījusi pirmā lieluma zvaigznes: Džordžu Klūniju, Leonardo di Kaprio, Andželinu Džoliju, Penelopi Krusu un citus. Viņi grāmatai nofotografējušies savās iemīļotajās cepurēs un atbildējuši uz jautājumu: «Ja jūs nevarētu runāt, bet cepure jums palīdzētu, ko jūs vēlētos pateikt?»

Keitas Vinsletas jaunā grāmata
Keitas Vinsletas jaunā grāmata Foto: Ekrānšāviņš no dailymail.co.uk

Radīt šādu grāmatu Vinsletu iedvesmojusi 2009.gadā tapusī filma «Saulainais puisēns». Puisēna mamma uzrakstīja Vinsletai vēstuli, kurā lūdza uzņemt filmu par viņas dēlu, un aktrise piekrita bez atlīdzības piedalīties šajā projektā. Filmā tiek stāstīts par 11 gadus veco Kelu, kurš cieš no sevišķi smagas autisma formas un nespēj runāt. Vinsleta sadraudzējās ar zēna māti, un jau pavisam drīz abas kopā nodibināja labdarības fondu The Golden Hat Foundation.

Grāmatas nosaukums ņemts no Kelija uzrakstītā dzejoļa, par kuru Keita Vinsleta teic: «Šajā dzejolī viņš var runāt tad, kad galvā uzliek burvju zelta cepuri.»

Visi no grāmatas pārdošanas ieņemtie līdzekļi tiks izmantoti fonda vajadzībām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu