Mans pirmais auto: Mazda MX-3 (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autora foto

Man pirmais auto bija Mazda MX-3, 1991.gada, ar 1.6 benzīna dzinēju un zaļā krāsā.

Iegādājos šo mašīnīti pavisam spontāni. Sākumā domāju, ka nekad neņemšu mašīnīti ar tik mazu dzinēju, bez jebkādām ekstrām, bet cilvēks domā - Dievs dara.

Kādu vakaru, dodoties pastaigā, ieraudzīju kādā sētā šo mašīnīti un notika klikšķis, ka vajag, vienalga, kādā stāvoklī, ka tikai ir!

Nu tā nedēļas beigās jau ieripoju sētā lepni un ar lielu smaidu uz lūpām. Un tagad, kad braucu jau ar krietni jaunāku un ne vairs Mazdu, varu teikt, ka cilvēki, kas smādē japāņu auto, īsti nav pat pabraukuši ar šo marku, jo ne reizi šī mašīna mani nepievīla.

Bija vasara, kad izdomājām ar draugiem doties atpūsties uz Latgali. Tur ceļi ne tie labākie un, piebraucot pie ezera, otra kompānija, kas bija ar krietni jaunāku un glaunāku auto, iestrēga dubļos un norāva mašīnai izpūtēju; kad brīvdienas bija pavadītas, mašīnu nācās vest uz remontu un tas izmaksāja vairāk nekā dārgi, lūk tā.

Vienīgie mīnusi, ko varētu uzsvērt šai mašīnai, bija tas, ka pat ABS nebija un arī vietas maz, taču bija elektroniskie logi un kondicionieris, kas, manuprāt, nav mazsvarīgi vasarā, braucot garus gabalus.

Ideāla pirmā mašīna - nopērkot šādu auto, brauktmāksla garantēta pēc tam. Ļoti ekonomiska, jo mācījos Jelgavā un visu nedēļu, braucot no Jūrmalas, tas man izmaksāja tikai 30 Ls.

Irita

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu