Ziemeļkorejas līderis uzstājas ar pirmo publisko uzrunu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas jaunais līderis Kims Čenuns svētdien uzstājās ar savu pirmo publisko uzrunu, solot panākt savas valsts «galīgo uzvaru» un iedzīvotājiem sociālistisku labklājību.

Kims svētdien Phenjanā pieņēma milzīgu militāro parādi, kas rīkota par godu viņa vectēva un Ziemeļkorejas «nācijas tēva» Kima Irsena 100.dzimšanas dienas svinībām.

«Mums visos iespējamos veidos ir jāstiprina mūsu armija un jāpanāk mērķis, uzbūvēt spēcīgu un turīgu sociālistisku valsti,» uzrunā sacīja Kims.

«Laikā, kad ienaidnieks mums draud un šantažē ar atombumbām, ir aizgājis uz mūžiem. Iesim uz priekšu līdz mūsu galīgajai uzvarai,» paziņoja Kims.

Pēc uzrunas Ziemeļkorejas līderis pieņēma apjomīgu militāro parādi, kurā demonstrētas raķetes, artilērija, tanki un tūkstošiem maršējošu karavīru, kas nesa milzīgus plakātus ar Kimu dinastijas portretiem un saukļiem, kā «Slava» un «Neuzvaramā armija».

Militārā parāde un svinības notiek divas dienas pēc neveiksmīgā mēģinājuma palaist kosmosā raķeti ar satelītu, kas uzsprāga dažas minūtes pēc starta.

Ziemeļkoreja sarīkoja startu, neskatoties uz aso kritiku no ASV un to sabiedrotajiem, kas to uzskatīja par kodolspējīgas ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Vašingtona atsaukusi plānus nogādāt 240 000 tonnas pārtikas palīdzības Ziemeļkorejai, kas gadiem cieš no būtiska pārtikas trūkuma, kaut arī tērē milzīgas naudas summas tās armijai.

Režīms jau gadiem sola uzlabot ziemeļkorejiešu dzīves kvalitāti.

Kims savā uzrunā solīja, ka vadošā partija ir apņēmusies, ka ziemeļkorejiešiem, «kas ir pasaulē labākā nācija un kas pārvarējuši tik daudz izaicinājumus un uzticīgi ir kalpojuši partijai, vairs nebūs jāsavelk jostas un viņi pilnībā izbaudīs sociālistisku labklājību».

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu