Sīrijā spēkā stājies ANO miera plānā noteiktais pamiers (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijā ceturtdienas rītā plkst.6 pēc vietējā un Latvijas laika spēkā stājies pamiers, kas noteikts ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādātajā miera plānā. Sīrijas valdošais režīms paudis apņemšanos ceturtdienas rītā pārtraukt militārās operācijas, taču brīdinājis, ka tas reaģēs uz «teroristu» uzbrukumiem. Par «teroristiem» Damaska dēvē nemierniekus, kas cīnās režīma oponentu pusē.

Arī nemiernieki solījuši ievērot pamieru, ja to darīs Damaskas spēki.

Kā ziņo novērotāji, vēl stundu pēc pamiera sākuma situācija Sīrijā bija mierīga visos reģionos.

Zabadani pilsētā, kas atrodas netālu no Damaskas, neilgi pēc pamiera spēkā stāšanās gan bija dzirdams «dažu sprādzienu» troksnis.

Tomēr, kā ziņo cilvēktiesību organizācijas «Syrian Human Rights Observatory» vadītājs Rami Abdelrahmans, no pilsētām režīma spēki joprojām nav atvilkti.

Režīma spēku atvilkšanu pieprasa Annana miera plāns.

Vien dažas stundas pirms oficiālā pamiera sākuma režīma spēki veikuši intensīvus uzbrukumus pilsētām, trešdien nogalinot vismaz 25 mierīgos iedzīvotājus, liecina aktīvistu apkopotā informācija.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu