"Latvijai un Ventspilij" Saeimas vēlēšanās plāno startēt kopā ar ZZS (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien partijas "Latvijai un Ventspilij" sapulcē vienbalsīgi tika atbalstīts priekšlikums partijai startēt 10.Saeimas vēlēšanās kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un kā premjera kandidātu ZZS sarakstā izvirzīt "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāju Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Partijas biedri vienbalsīgi pauda atbalstu partijas valdes priekšlikumam no "Latvijai un Ventspilij" ZZS 10.Saeimas deputātu kandidātu sarakstam virzīt vairākus kandidātus - Lembergu, Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieku Gunti Blumbergu, Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, Dmitriju Smirnovu, Ilzi Buņķi un Danu Reiznieci. Reizē ar šiem kandidātiem tika atbalstīta arī Ventspils augstskolas rektora Jāņa Vucāna kandidatūras virzīšana ZZS 10.Saeimas deputātu kandidātu sarakstam. Viņa kandidatūru sapulcē ieteica Krasovska.

Lembergs sapulcē uzsvēra, ka tā ir kandidātu virzīšana sarakstam un tas vēl nenozīmējot, ka visi šie cilvēki tiks iekļauti deputātu kandidātu sarakstā.

Pirms balsojuma par šiem "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšlikumiem Blumbergs atgādināja, ka arī iepriekšējās Saeimas vēlēšanās "Latvijai un Ventspilij" startēja kopā ar ZZS, noslēdzot rakstisku sadarbības līgumu, kas ir spēkā joprojām. 9.Saeimā tika ievēlēti divi "Latvijai un Ventspilij" pārstāvji - Daudze un Blumbergs. ZZS kopā ar "Latvijai un Ventspilij" kopā Saeimā ieguvusi 18 deputātu vietas.

Sapulces dalībnieki tika informēti, ka ZZS valdē aktīvi līdzdarbojas vairāki "Latvijai un Ventspilij" biedri - Lembergs, Blumbergs, Inta Komisare un Kristīne Krasovska. "Tā ir mūsu platforma, kurā mēs varam paust savu viedokli, aizstāvēt to, izskaidrot citiem politiskajiem spēkiem, kāpēc kaut kas ir jādara tā un ne citādāk," uzsvēra Blumbergs.

Kristīne Krasovska, kura ir arī Ventspils pilsētas domes izpilddirektora vietniece un aktīvi līdzdarbojas ZZS valdē, pastāstīja: "Līdzdarbojoties ZZS valdē, mēs kopā ar ZZS esam izveidojuši kompetentu platformu, kā izstrādāt priekšlikumus un kā tos virzīt tālāk gan izskatīšanai Ministru kabinetā, gan arī Saeimā." Krasovska minēja arī konkrētus piemērus, kas devuši labus rezultātus šādai ZZS un "Latvijai un Ventspilij" sadarbībai - piemēram, panākts, ka Eiropas fondu finansējums tiek novirzīts arī profesionālo izglītības iestāžu dienesta viesnīcām.

"Latvijai un Ventspilij" biedri vienbalsīgi nolēma atbalstīt ierosinājumu, ka partija 10.Saeimas vēlēšanās startēs kopā ar ZZS, slēdzot rakstisku sadarbības līgumu. Darbu pie līguma teksta izstrādes partijas "Latvijai un Ventspilij" biedri uzticēja partijas valdei.

Pirms balsojuma par ZZS saraksta premjera kandidātu Blumbergs informēja, ka daudzās socioloģiskajās aptaujās par to, ko iedzīvotāji vēlas redzēt premjera amatā, topa augšgalā atrodas Lembergs. "Kā mēs zinām, tad vairākas Latvijas Zemnieku savienības nodaļas ir izvirzījušas Aivaru Lembergu kā ZZS premjera kandidātu, arī Centrālā zemnieku savienība par to ir lēmusi. Mani ir uzrunājusi Latvijas Zaļā partija, kura lūdza saskaņot ar priekšsēdētāju [Lembergu] laiku, kad viņš varētu piedalīties Latvijas Zaļās partijas valdes sēdē, jo arī viņi gatavojas viņu izvirzīt kā premjera kandidātu," informēja Blumbergs.

Partijas biedri vienbalsīgi atbalstīja "Latvijai un Ventspilij" valdes priekšlikumu kā premjera kandidātu ZZS sarakstā izvirzīt "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāju Lembergu.

Partijā "Latvijai un Ventspilij" šodien tika uzņemti trīs jauni biedri.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu