«Saab» aktīvu vērtība veido vien trešdaļu no parādsaistībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bankrotējušā Zviedrijas autoražotāja «Saab» īpašumā atrodas aktīvi tikai 3,6 miljardu kronu (287,2 miljonu latu) vērtībā, kas nosedz vien trešdaļu no tā 13 miljardu kronu (1,03 miljardu latu) parādsaistībām, otrdien paziņoja kompānijas bankrota administratori.

«Parādsaistību apjoms bankrota procedūrā sasniedz 13 miljardus kronu. Aktīvi novērtēti kopumā 3,6 miljardu kronu apmērā,» Vēnešborjas apgabaltiesā iesniegtajā paziņojumā norāda administratori Hanss Berjkvists un Anne Mari Poto.

Otrdienas ziņojums tiek uzskatīts par gala termiņu pretendentiem izteikt piedāvājumus «Saab» iegādei.

«Saab» bankrota process attiecas uz trīs «Saab» uzņēmumiem - «Saab Automobile», «Saab Tools» un «Saab Powertrain».

Administratori vēsta, ka lielākā daļa «Saab Tools» kreditoru var sagaidīt savas naudas saņemšanu, pateicoties noteiktiem priviliģētiem noteikumiem, kamēr kreditoriem pārējās divās kompānijās naudas atgūšana prasīs lielākas pūles.

Savukārt visvairāk varētu zaudēt 3600 «Saab» darbinieku, Zviedrijas nodokļu iestādes un dažādi piegādātāji.

Tikmēr Zviedrijas Valsts parādzīmju birojs, kas autoražotājam piešķīris 2,2 miljardu kronu (175,5 miljonu latu) kredītlīniju, savu naudu atgūs.

Administratori neatlaidīgi atteikušies atklāt jebkādu informāciju par iespējamiem piedāvājumiem «Saab Automobile» iegādei, lai arī zināms, ka Ķīnas autoražotājs «Youngman» ir ieinteresēts slavenā Zviedrijas zīmola pirkšanā.

Zviedrijas mediji vēsta, ka «Youngman» janvāra beigās vai februāra sākumā izteicis sākotnēju piedāvājumu aptuveni divu miljardu kronu (159,6 miljonu latu) apmērā.

«Youngman» ilgstoši bijis ieinteresēts «Saab» un centās to iegādāties pirms uzņēmums pieteica bankrotu, taču kompānijas pūliņiem traucēja «Saab» bijušais īpašnieks «General Motors», kas atteicās tai nodot nepieciešamās tehnoloģiju licences.

Tāpat izskanējusi informācija, ka piedāvājumu «Saab» iegādei izteicies Indijas autobūves uzņēmums «Mahindra & Mahindra».

Kā ziņots, «Saab» decembrī tiesā iesniedza bankrota pieteikumu, tādējādi izbeidzot divus gadus ilgušos pūliņus glābt vēsturisko autoražotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu