Modes festivāls «Riga Fashion Mood» pārsteidz! (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Krauze

Ceturtdien radošajā kvartālā «Tabakas fabrika» tika atklāts modes pasākums «Riga Fashion Mood», ko organizē Latvijas Modes palāta.

Tā kā pasākuma norises vakars nebija pārāk silts, sanākušie viesi varēja sasildīties, nobaudot pīlādžu šnabi vai pie sakurtajiem ugunskuriem. Pasākuma gaisotne bija visnotaļ industriāla – veca rūpnīca, kas pamazām pārtop par kultūras kvartālu un uz pāris vakariem bija kļuvusi par valsts modes mākslinieku pulcēšanās vietu.

Par mīnusu var uzskatīt to, ka pasākuma vietā nebija padomāts par garderobi, taču tas deva iespēju modes faniem un ekspertiem izrādīt savus krāšņos tērpus.

Festivāla organizatori scenogrāfijai bija piegājuši gana radoši, pirmajā dienā, kuras tēma bija «Cehs», apmeklētājiem piedāvājot modes ražotnes atmosfēras inscenējumu – radīšanas procesu, šujmašīnu dunoņu, pirmos modeļus.

Savas kolekcijas apmeklētāju vērtējuma piedāvāja dizaineri Līga Banga, Arvils Linde, Reinis Ratnieks, Iveta Vilne, arī bērnu apģērbu zīmoli «ZAZA Couture» un «Denēze». Publikas atzinību izpelnījās zīmols «Recycled», kas tērpu radīšanā izmantojis otrreizējās izejvielas.

Jāpiebilst, ka pasākumu apmeklēja valsts pirmā lēdija Dace Seisuma, kura pagājušonedēļ pārpratuma dēļ netika ielaista «Riga Fashion Week» modes skatē.

Savukārt festivāla otrās dienas tēma «ATELJĒ» ir modes radīšanas vienreizīguma vizualizācija - detaļu pieslīpēšana, pielaikošana un modes šova sākums.

Festivālu iespējams apmeklēt ikvienam interesentam, iegādājoties biļeti par Ls 5.

Pasākuma translāciju var vērot arī onlainā – www.pastaiga.lv un www.cosmo.lv.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu