Šokējoši kadri: atkal aizdedzinās tibetiešu protestētājs (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas galvaspilsētā Deli pirms tur plānotās Ķīnas prezidenta Hu Dzjintao vizītes aizdedzinājies kāds tibetiešu protestētājs. Atgādināsim, ka 1950.gadā Ķīna okupēja Tibetas valsti. Kopš tā laika Ķīna ir apzināti ievedusi daudz ieceļotāju no Ķīnas, pakāpeniski samazinot tibetiešu iedzīvotāju īpatsvaru, lai jebkādi centieni atgūt Tibetas neatkarību atdurtos pret reģiona iedzīvotāju «pretestību».

Šausminošos fotokadros redzams, kā vīrietis pēc aizdedzināšanās turpina skriet, līdz viņu pie zemes nogāž turpat netālu stāvošie cilvēki.

27 gadus vecais Tibetas iedzīvotājs nogādāts slimnīcā ar ļoti smagiem ievainojumiem.

Ārvalstu mediji vēsta, ka gada laikā, protestējot pret Ķīnas represijām, aizdedzinājušies jau 30 tibetieši. Vairums cilvēku, kuri izšķīrušies par šādu radikālu protesta veidu, bija tibetiešu mūki. Viņi uzskata, ka Ķīna Tibetā mērķtiecīgi īsteno budisma apspiešanu, ko Ķīna oficiāli noliedz.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu