Latviju aizstāvēt ar ieročiem būtu gatava puse iedzīvotāju (524)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nepieciešamības gadījumā Latviju ar ieročiem rokās būtu gatavi aizstāvēt vien nepilni 54% iedzīvotāju, liecina «Latvijas Faktu» martā veiktā aptauja.

Respondentiem tika uzdots jautājums, vai neatkarīgi no vecuma un dzimuma nepieciešamības gadījumā būtu gatavi aizstāvēt Latviju ar ieročiem rokās.

Šim apgalvojumam pilnībā piekrita 27,5%, bet drīzāk piekrita - 26,2% aptaujāto. Savukārt Latviju aizstāvēt ar ieročiem rokās nebūtu gatavi 16,6%, bet drīzāk nebūtu gatavi 16% aptaujāto.

Tikmēr 13,7% respondentu nevarēja atbildēt uz šo jautājumu.

Lielāka gatavība aizstāvēt Latviju ir latviešu vidū - 60% būtu gatavi, bet 25% nebūtu gatavi aizstāvēt Latviju. Savukārt no cittautiešiem 44,9% būtu gatavi aizstāvēt Latviju ar ieročiem rokās, bet 38,9% - nebūtu.

Aptaujā arī noskaidrots, ka gatavi aizstāvēt Latviju visvairāk ir Nacionālās apvienības (NA) vēlētāji - apgalvojumam piekrita 77% NA elektorāta, tālāk seko «Vienotības» atbalstītāji - 67,2%, Zaļo un zemnieku savienības vēlētāji - 64,6%, Zatlera Reformu partijas elektorāts - 57,1%, «Saskaņas centra» vēlētāji - 45,3%.

Komentāri (524)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu