Bukmeikeri: Šlesers nebūs mērs (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldību vēlēšanas jau pavisam tuvu, un daudz tiek spriests par to, kura partija saņems plašāko vēlētāju atbalstu, kā arī kurš no kandidātiem sēdīsies mēra krēslā. Savu viedokli par partiju un kandidātu savstarpējām izredzēm izteikuši Betsafe.com bukmeikeri, kas piedāvā slēgt derības uz dažādiem ar vēlēšanām saistītiem jautājumiem.

Par neapšaubāmu vēlēšanu favorītu ar vairāk nekā 90% iespējamību uzvarēt tiek uzskatīts "Saskaņas centrs". Ar lielu atrāvienu un līdzīgām izredzēm uz panākumu tam seko "Jaunais laiks" (6.00 jeb ap 15% iespējamība uzvarēt) un LPP/LC (7.00 jeb aptuveni 12%). Turpat netālu aiz līderu trijnieka izvietojušies PCTVL (10.00), kamēr pārējo partiju izredzes tiek vērtētas ļoti kritiski. Tajā skaitā Tautas partija, kuras likmes koeficients ir 20.00, bet pašreiz domē sēdošajiem LSDSP pat 60.00.

Bukmeikeri prognozējuši arī nākamo Rīgas mēru. Pēc viņu domām, visticamāk, tas nebūs nedz Nils Ušakovs (1.65), nedz Ainārs Šlesers (1.90), bet gan kāds „cits” kandidāts (1.35 jeb vairāk nekā 70% iespējamība šādam scenārijam), kurš patlaban nav nominēts no partiju puses. Stipri vien vājākas izredzes tiek prognozētas tādiem kandidātiem kā Jānis Birks (5.00), Andris Ārgalis (5.00), Edgars Jaunups (8.00), Jānis Dinevičs, Aleksejs Loskutovs, Ģirts Valdis Kristovskis (visi 20.00).

Visbeidzot no www.betsafe.com bukmeikeru puses tikušas izteiktas arī prognozes par to, kuras partijas spēs pārvarēt 5% barjeru Rīgas pašvaldības vēlēšanās. Bez "Saskaņas centra", Jaunā laika un LPP/LC aptuveni 70% izredzes to izdarīt tiek prognozētas Pilsoniskajai savienībai (1.30) un Sabiedrībai citai politikai (1.35), bet Tautas partijai (1.45), TB/LNNK un ZZS (abām 1.50) izredzes pārvarēt 5% barjeru tiek vērtētas ar aptuveni 60% iespējamību.

Kā skaidro Betsafe.com pārstāvji Latvijā, bukmeikeru viedokli veido diezgan daudzi faktori. Primārais no tiem, protams, ir pašreizējo vēlētāju aptauju rādītāji. Taču tas ir tikai izejas punkts, jo bukmeikera mērķis ir prognozēt, kā situācija mainīsies no šī brīža līdz pat vēlēšanu dienai. Līdz ar to vērā tiek ņemta gan šo pašu partiju reitingu dinamika, gan izvērtēta partiju kampaņu iespējamā ietekme uz elektorātu, gan vēsturiskie darbi un nedarbi, gan arī apkopota cita informācija, kas ļauj izveidot šīs prognozes.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu