Lukašenko apstiprina aizliegumu oponentiem izbraukt no valsts (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apstiprinājis, ka izveidots «melnais saraksts» ar to opozīcijas aktīvistu vārdiem, kuriem liegts izbraukt no valsts.

«Mēs to (sarakstu) esam izveidojuši. Mēs vēl to neesam ieviesuši. Mēs vēl neesam to pilnībā ieviesuši. Taču mēs to izdarīsim,» intervijā Krievijas televīzijas kanālam RT sacīja Lukašenko.

Atsevišķus intervijas fragmentus trešdien publicējusi ziņu aģentūra «Interfax».

Lukašenko oponenti jau bija izteikuši aizdomas, ka Baltkrievijas VDK izveidojis šādu «melno sarakstu», reaģējot uz ES pagājušā mēneša lēmumu no Minskas atsaukt dalībvalstu vēstniekus.

Jau ziņots, ka ES 28.februārī atsauca no Baltkrievijas uz konsultācijām visus savus vēstniekus, šādi reaģējot uz Minskas aicinājumu valsti atstāt ES pārstāvniecības vadītājam un Polijas vēstniekam. Savukārt Baltkrievija šādi rīkojās, protestējot pret ES sankciju paplašināšanu.

ES pagājušajā mēnesī noteica sankcijas vēl 19 Baltkrievijas amatpersonām, tādējādi kopumā ES sankcijas vērstas jau pret 220 Baltkrievijas režīma augstākajām amatpersonām.

«Eiropas Savienība apstiprinājusi to cilvēku sarakstu, kuriem liegta iebraukšana, tostarp arī jūsu pazemīgajam kalpam,» sacīja Lukašenko. «Šis saraksts apstiprināts ar mūsu piektās kolonnas palīdzību, un to vada viens no viņu līderiem - Staņislavs Šuškevičs.»

Jau ziņots, ka Baltkrievijas robežsardze nav ļāvusi no valsts izbraukt bijušajam parlamenta spīkeram Staņislavam Šuškevičam, kurš deviņdesmitajos gados parakstīja Belovežas vienošanos par Padomju Savienības iziršanu.

Šuškevičs bija ceļā uz Lietuvu, taču Godogaju robežpunktā viņš apturēts, Baltkrievijas robežsargiem paziņojot, ka viņš iekļauts sarakstā ar cilvēkiem, kuriem aizliegts izbraukt no valsts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu