Pārmet «ātrajiem» nesteigšanos palīgā pasažierim (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda aculieciniece autobusa maršrutā Cēsis - Rīga piedzīvojusi situāciju, kad no transportlīdzekļa izkāpis sirmgalvis un turpat pieturā saļimis. Autobusa vadītājs uzreiz steidzies palīgā un izsaucis ātro medicīnisko palīdzību, taču mediķi sākumā esot atteikušies braukt pie cietušā uz pieturu Ieriķos, pirmdien informēja LNT raidījums «Tautas balss».

Pēc aculiecinieces Elīnas domām, cietušais sirmgalvis nebija reibumā. Viņš izkāpis pieturā Ieriķos un nokritis. Autobusa šoferis pasažieri centies piecelt, bet tik un tā cietušajam viena kāja palikusi pie zemes. Notikušais ticis nofilmēts, tāpat ierakstīta arī saruna ar ātro medicīnisko palīdzību.

Bijušas aizdomas, ka vīrietim kļuvis slikti ar sirdi. «Es arī sēdēju autobusā un dzirdēju, ka ārsti vienkārši atteica šoferim braukt, kas nebija normāli. Tad šoferis bišķi lamājās un teica: kā tas ir iespējams, ka jūs nebrauksiet, cilvēks var arī nomirt uz ielas,» atstāstīja Elīna.

Aculieciniece uzskata, ka dispečere uzdevusi šoferim ļoti daudz jautājumu vismaz 3 - 4 minūšu garumā. «Pa to laiku tiešām var nomirt,» domā Elīna. Autobusa vadītājs bija zvanījis pat otru reizi un skaidrojis mediķiem situācijas nopietnību.

Šoferis Gunārs Balodis «ātrajiem» paskaidrojis, ka viņš nevar pieturā pamest likteņa varā pasažieri, kuram kļuvis slikti, jo viņš ir atbildīgs par viņu. «Man uzmetās zosāda, to visu redzot, ka ir tāda attieksme pret cilvēkiem,» piebilda Elīna.

Pēc tam «Tautas balss» noskaidroja, ka ātrā palīdzība izsaukumu bija saņēmusi plkst. 13:04, dispečers 2 minūtēs pieņēmis šo izsaukumu un izsūtījis brigādi. «Bet saruna ar šoferi vēl turpinājās,» sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta preses sekretāre Ilze Bukša.

Ātrās palīdzības brigāde pie cietušā esot ieradusies 14 minūšu laikā, kopš tika saņemts izsaukums. «Tas ir operatīvs, ātrs laiks, bet, protams, mēs labi saprotam klātesošo emocijas tajā brīdī, kad blakus nav mediķa, kas varētu noskaidrot to, kas ir noticis,» uzsvēra Bukša.

Lai arī «ātrie» noraida pārmetumus, aculieciniece Elīna uzskata, ka tā nebija «normāla rīcība no ātro puses».

«Tautas balss» noskaidroja, ka sirmgalvim todien nebija noticis atkārtots insults. Viņš bija paslīdējis pieturā un salauzis kāju.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu