Annans: ANO jābūt vienotai Sīrijas jautājumā (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padomes dalībvalstīm ir jābūt vienotām, reaģējot uz asiņainajiem nemieriem Sīrijā, piektdien paziņoja ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans.

Ar videokonferences starpniecību no Ženēvas uzrunājot Drošības padomes sēdi, Annans pavēstīja, ka atbilde, ko viņš saņēmis no Sīrijas valdošā režīma saistībā ar viņa Damaskā izteiktajiem priekšlikumiem, likusi vilties.

Nākamais solis, pēc Annana teiktā, būs tehnisko ekspertu nosūtīšana uz Damasku nākamajā nedēļā, lai apspriestu iespējamo starptautisko novērotāju misiju.

Lai gan «sešu punktu priekšlikumi joprojām ir spēkā, nav ilūziju par gaidāmo uzdevumu», atzina ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Sīrijas jautājumā.

Līdz šim ANO Drošības padome nav spējusi vienoties par Sīrijas nemieru nosodījumu, un Krievija kopā ar Ķīnu jau divas reizes bloķējušas rezolūciju pieņemšanu Sīrijas jautājumā.

Tādēļ Annans, uzrunājot ANO Drošības padomes dalībvalstis, uzsvēra: «Jo spēcīgāks un vienotāks būs jūsu vēstījums, jo lielākas izredzes, ka izdosies izmainīt konflikta dinamiku.»

Kā pēcāk atzina Lielbritānijas vēstnieks ANO Marks Laiols Grants, «visas padomes dalībvalstis solīja pilnībā atbalstīt Annana kungu un viņa misiju».

Pēc cilvēktiesību aizstāvju organizācijas «Syrian Observatory for Human Rights» apkopotajiem datiem, kopš plašo nemieru sākuma pērnajā martā Sīrijā dzīvību zaudējuši jau 9113 cilvēki.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu