Atis Lejiņš: Rubiku nedrīkst uzņemt EP sociāldemokrātu frakcijā (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

„Ja Latvijas vēlētāji mani ievēlēs Eiropas Parlamentā (EP), tad es nepieļaušu, ka politiskās apvienības „Saskaņas centrs” saraksta līderis Alfrēds Rubiks tiek uzņemts ietekmīgajā EP sociāldemokrātu frakcijā,” saka Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku savienības (LSDSP) Eiropas Parlamenta saraksta līderis, Latvijas Ārpolitikas institūta goda direktors Atis Lejiņš. Viņš uzskata, ka cilvēks, kurš bijis pret Latvijas neatkarību un pret iesaistīšanos ES un NATO, nevar pārstāvēt Latvijas viedokli sociāldemokrātu frakcijā Eiropā.

Eiropas sociāldemokrātu frakcija šobrīd ir otrā lielākā Eiropas Parlamentā, bet pēc šīm vēlēšanām tai ir visas izredzes kļūt par vislielāko, tātad ietekmīgāko spēku arī visā apvienotajā Eiropā. „Tieši tādēļ ir nepieņemami,” uzskata Atis Lejiņš, „ka Latvijas viedokli tajā varētu paust cilvēks, kurš joprojām uzskata, ka Latvija 1940. gadā nebija okupēta, ka komunistu valdīšanas laiks bijis labs, ka Latvijai nevajag būt ne ES, ne NATO.”

Atis Lejiņš ir pārliecināts, ka frakcijā, kurā roku rokā strādā Anglijas leiboristi, Spānijas premjera vadītie sociālisti, Zviedrijas, Vācijas un Somijas sociāldemokrāti, nedrīkst darboties cilvēks, kas attaisno komunistu zvērības, kas ar ieročiem rokās cīnījās pret Latvijas neatkarības iegūšanu: „Eiropā ir jāstrādā demokrātiski, jārēķinās ar tautas izteikto vēlmi, kas pausta demokrātiskās vēlēšanās, Eiropā nedrīkst strādāt ar totalitārām metodēm vai vardarbīgi ejot pret tautas brīvības gribu, kā to 1991. gadā darīja Alfrēds Rubiks. Ja mani ievēlēs, tad kopā ar citu Baltijas valstu sociāldemokrātiem mēs vērsīsimies pie Eiropas sociāldemokrātu grupas ar pieprasījumu neuzņemt Rubiku šajā grupā,” piebilst Atis Lejiņš.

LSDSP 2008. gada vasarā noslēdza līgumu ar Lietuvas un Igaunijas sociāldemokrātiem par kopīgu sadarbību Eiropas Parlamenta Baltijas valstu iedzīvotāju ekonomisko un sociālo interešu aizstāvēšanā, ka arī Baltijas valstu ārpolitisko interešu virzīšanā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu