Dombrovskim (JL) lēmums par māmiņu algu samazināšanu nešķiet skarbs (747)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Intervijā LNT premjers Valdis Dombrovskis (JL), komentējot valdības vakardienas lēmumu par vecāku pabalsta samazināšanu, skaidroja, ka sociālā sfēra bijusi viena no tām, ko valdība no drastiskajiem taupības pasākumiem centās pasargāt. Daļēji tas arī izdevies, piemēram, taupība neskars pensijas. Šis ir labākais no risinājumiem, samazinājums pabalstiem varēja būt vēl lielāks, saka Dombrovskis.

Premjers skaidro, ka saskaņā ar vakardienas lēmumu vecāku pabalstiem noteikti griesti - 500 latu, kā arī uz pusi tiks samazināti vecāku pabalsti strādājošajiem vecākiem. Šie lēmumi attieksies uz bērniem, kuri dzims pēc pirmā jūlija.

Atbildot uz jautājumu, vai valsti gaida vēl lielāki taupības pasākumi, kas varētu vēl vairāk apdraudēt sociālo jomu un bērnu pabalstus, Dombrovskis saka, ka patlaban vienošanās par budžeta grozījumiem ir panākta. Tāpēc tagad drastiskāki pasākumi budžeta apcirpšanā valsti negaida, taču tālāku plānu nav un nevar garantēt, ka nākotnē taupīt nāksies vēl vairāk. Dombrovskis atgādina, ka samazinājums sociālajai jomā ir krietni mazāks, nekā varētu būt, un mazāks nekā citās jomās.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Saeima par budžeta pieņemšanu balsos tikai pēc ES un pašvaldību vēlēšanām jūnija sākumā, Dombrovskis saka, ka to paredz vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Internetā izplatīta videointervija, kurā bijušais premjers Ivars Godmanis visai "brīvā" stilā runā par valsts ekonomiskajām nebūšanām, viņš izsaka aizdomas, ka valdības budžeta pieņemšana notiek pārlieku gausi, un tas var draudēt ar starptautisko aizdevēju neapmierinātību un novest pie valsts bankrota jau tuvāko mēnešu laikā. Dombrovskis šo Godmaņa kritiku noraida, ka viss ir ar aizdevējiem saskaņots. Turklāt viņš atgādina, ka Godmaņa valdība bija tā, kas pārlieku kavējās ar budžeta izstrādi. Saskaņā ar starptautiski panākto vienošanos budžetam bija jābūt gatavam jau martā, taču, kad Dombrovskis stājies valdības vadībā, nebijušas veiktas pat nekādas iestrādes.

Komentējot skandālu par valdības izbraukuma sēdi, kurā valdība viesojās Dūklava bijušajā darba vietā - alus ražotnē, Dombrovskis saka, ka medijos izplatīti neprecīzi un tendenciozi paziņojumi. Tas bijis izbraukuma seminārs, kura ietvaros netika īrētas nekādas viesu mājas. Izbraukuma sēde notika pēc ministra Dūklava personīga uzaicinājuma pie sevis. Šā brauciena ietvaros ministriem tikusi izrādīta arī Dūklava bijusī darba vieta - "Piebalgas alus". Nekāda dzeršana neesot notikusi, ministri apskatījuši ražotni, piedalījušies nelielā degustācijā un tālāk devušies lemt par budžetu. Atbildot uz kritiku, ka ministriem tagad vajadzētu valstij atmaksāt vismaz benzīnā iztērēto naudu, Dombrovskis saka, ka ministri nedevās personīgās izklaidēs, bet gan uz valdības izbraukuma sēdi. Par divkosīgiem premjers, piemēram, uzskata bijušā ministra Mareka Segliņa izteikumus. Viņš tos dēvē par vēlēšanos celt kritiski zemo Tautas partijas reitingu, pie tam atgādina, ka arī Kalvīša valdības laikā notikušas izbraukuma sēdes, kurās turklāt tika īrētas viesu mājas. Līdzīgi pasākumi notikuši arī Godmaņa valdības laikā.

Komentāri (747)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu