Japānā iedegti 16 000 svecīšu, pieminot zemestrīces upurus (7)

TVNET/Lenta.ru
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Budistu lūgšanu vietā Osakā šodien, 10.martā, iedegti 16 000 svecīšu par godu pērn bojāgājušajiem traģiskajā zemestrīcē un tam sekojušajā cunami.

Lielāka daļa sēru ceremoniju gan notiks 11.martā - tieši traģēdijas gadadienā. Pulksten 14:46 pēc vietējā laika (11:46 pēc Latvijas laika) noteikts minūti ilgs klusuma brīdis par piemiņu stihijas upuriem. Tieši šajā laikā pērn 11.martā Japānā notika traģiskā 9 magnitūdu stiprā dabas katastrofa, kurai sekoja 10 metru augsts cunami vilnis.

Klusuma brīdis notiks arī Fukušimas AES, kurā pēc zemestrīces notika radiācijas noplūde, kuras dēļ joprojām šajā reģionā ir šaubas par radiācijas izplatību. Gaidāms, ka AES vadība atkal izteiks atvainošanos cietušajiem.

Japānas imperators Akihito un premjers Esikiho Hoda apmeklēs sēru ceremoniju Tokijā, Nacionālajā teātrī.

Svētdien apritēs gadadiena kopš traģiskās zemestrīces

2011.gada 11.marta katastrofā dzīvību zaudēja 15 854 cilvēki, bet 3271 cilvēks joprojām tiek uzskatīts par bezvēsts pazudušu.

Stihijā ievainojumus guva aptuveni 145 000 cilvēku. Simtiem tūkstošu cilvēku palika bez pajumtes, un aptuveni 100 000 vēl gadu pēc katastrofas mitinās pagaidu apmetnēs.

Vissmagāk katastrofā cieta Ivates, Mijagi un Fukušimas prefektūras, kur atrastas 15 308 bojāgājušo mirstīgās atliekas. Joprojām nav identificēti 478 bojāgājušie

Kā liecina autopsiju rezultāti, vairāk nekā 90% bojāgājušo nāves cēlonis ir noslīkšana, bet ēku gruvešos dzīvību zaudēja tikai 4,2% katastrofas upuru. Saskaņā ar statistikas datiem vairāk nekā 56% bojāgājušo bija vismaz 65 gadus veci.

Lai gan pazudušo cilvēku meklēšanas darbi turpinās vēl joprojām, ik mēnesi policijai izdodas atrast aizvien mazāk bojāgājušo.

Pagājušā gada aprīlī tika atrastas 3254 bojāgājušo mirstīgās atliekas, bet kopš pērnā decembra mēnesī izdodas atrast mazāk par desmit

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu