Darbiniekiem ejot bezalgas atvaļinājumā, Latvijas Radio cer ietaupīt ap Ls 180 000 (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taupot Latvijas Radio līdzekļus un meklējot aizvien jaunus līdzekļus, kā ietaupīt naudu, dodoties Latvijas Radio darbiniekiem mēnesi garā bezalgas atvaļinājumā, varētu ietaupīt aptuveni 180 000 latu.

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts aģentūrai LETA stāstīja, ka Latvijas Radio ar dažādiem pasākumiem cenšas samazināt to deficītu kas jau tagad ir, un viens no nepatīkamākajiem variantiem ir Latvijas Radio darbinieku bezalgas atvaļinājums vai arī 10% algas samazinājums.

Patlaban lielākā daļa Latvijas Radio darbinieku ir atbalstījuši bezalgas atvaļinājumu.

"Bezalgas atvaļinājums būtībā ir brīvprātīga lieta, un sūtīt nevienu bezalgas atvaļinājumā es īsti nevaru. Mums ar struktūrvienību vadītājiem un arodbiedrību kopsapulcē ar darbiniekiem bija nopietna saruna par to, ka kopīgi jāmēģina iziet no šīs situācijas, lai saglabātu uzņēmumu, vismaz radošo daļu. Bezalgas atvaļinājums būtu visiem 20 darba dienas, kuras vajadzētu iespējami vienmērīgi izņemt gada laikā," sacīja Kolāts.

Bezalgas atvaļinājumā gan neies Latvijas Radio koris, jo šis kolektīvs jau šā gada pirmajos mēnešos bija bezalgas atvaļinājumā. Patlaban Latvijas Radio ir 283 darbinieki, vēstīja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Vasermane.

Jau no maija sestdienu un svētdienu rītos un arī svētku rītos "Labrīt" programma būs ievērojami tukšāka. Būs ziņas stundās un pusstundās, būs sporta ziņas, bet intervijas vairs nevarēs Latvijas Radio nodrošināt. Darba dienās notikumi tiks atspoguļoti tāpat kā līdz šim.

Pēc Latvijas Radio ģenerāldirektora teiktā, šobrīd Latvijas Radio iespējamie līdzekļi, ar kuriem var darboties, ir 2005.gada līmenī.

Kā ziņots, valdība šā gada februārī atļāva Latvijas Radio pārfinansēt 372 889 latus no ceturtā ceturkšņa uz šā gada pirmajiem mēnešiem, lai Latvijas Radio varētu sākt nomaksāt parādus.

Aprīlī Nacionālā Radio un televīzijas padome vērsās Finanšu ministrijā ar lūgumu pārfinansēt valsts dotāciju līdzekļus 503 650 latu apmērā uz maija un jūnija mēnešiem.

Latvijas Radio Finanšu ministrijā iesniedzis arī sagatavoto biznesa plānu, kas tika izstrādāts, lai risinātu Latvijas Radio finanšu problēmas, kas radušās šogad samazinātās valsts dotācijas un parādu dēļ.

Latvijas Radio zaudējumi 2008.gadā sasnieguši 810 000 latu, bet laikā nesamaksātie kreditoru parādi pērnā gada 31.decembrī bija 605 000 latu, secinājusi auditorkompānija "Ernst & Young Baltic" pēc audita veikšanas Latvijas Radio. Ai

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu