Maserati kupeja kļuvusi jaudīgāka (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas motoršovā, kurš šodien vēl ir pieejams tikai industrijas profesionāļiem un mediju pārstāvjiem, bet rīt durvis vērs ikvienam interesentam, Maserati atklājis jauno Gran Turismo Sport kupeju.

Vizuālas izmaiņas šā auto ārējā dizainā ir notikušas tikai detaļās un pamatā kalpo tikai aerodinamikas uzlabošanai. Ir arī nelielas stilistikas izmaiņas taču tās pamatā aprobežojas ar aizmugurējo lukturu tonējumu, jaunu virsbūves krāsu Blu Sofisticato un LED lampiņām priekšējos lukturos. Izmaiņas veiktas arī salonā, un būtiskākās no tām attiecas uz sēdekļu ergonomiku un formu. Pateicoties priekšējo sēdekļu atzveltnes izliekumam, aizmugurē sēdošajiem jaunajā Gran Turismo Sport ir par 20 milimetriem vairāk vietas kājām.

Foto: Maserati

Zem itāļu kupejas garā motora pārsega aizvien atrodas 4,7 litru V8 atmosfēriskais motors, taču nu tas attīsta au 460 zirgspēkus un 520 Nm, ko caur elektroniski vadāmu 6 pakāpju pārnesumkārbu novada aizmugurējiem riteņiem. Ātrumkārba pārnesumus slēdz 100 milisekundēs, un tas ļauj 100 km/h sasniegt 4,7 sekundēs un attīstīt 300 km/h maksimālo ātrumu.

Otra opcija ir 6 pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Tā ir mazliet komfortablāka un mazliet arī pasliktina dinamiku – ar to apgādāta kupeja sprintu veic 4,8 sekundēs un tās maksimālais ātrums ir par 2 km/h zemāks.

Var atzīmēt, ka Gran Turismo Sport ir adaptīvā Skyhook balstiekārta ar adaptīviem amortizatoriem. Sporta režīmā tie ir stingri un nodrošina precīzu, asu vadāmību, savukārt Normal braukšanas režīmā nepārtraukti pielāgojas ceļa segumam un gādā, lai brauciens būtu maksimāli komfortabls.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu