Kuģa «Costa Concordia» kapteinis jau 2010.gadā izraisījis avāriju (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Itālijas krastiem 13.janvārī notikusī kruīza kuģa «Costa Concordia» avārija nav pirmā, ko izraisījis kapteinis Frančesko Sketīno, liecina piektdien atklātībā nonākusī izmeklēšanas informācija.

Kā vēsta laikraksts «La Stampa», 2010.gada jūnijā Sketīno Varnemindes ostā Vācijā vadījis kuģi ar ātrumu 7,7 līdz 7,9 mezgli, nodarot bojājumus kruīza kuģim «Aida Blu».

Tolaik Sketīno bija kuģa «Costa Atlantica» kapteinis.

«Costa Atlantica» pieder tai pašai kuģniecībai, kuras sastāvā kuģoja arī «Costa Concordia».

Pret Sketīno un viņa vecāko palīgu Čiro Ambrozio sākta izmeklēšana par bīstamu kuģa vadīšanu, kuģa pamešanu pirms pasažieru izglābšanas, nogalināšanu aiz neuzmanības saistībā ar «Costa Concordia» avāriju.

Par šīm apsūdzībām kapteinim var piespriest līdz pat 15 gadu cietumsodu.

Patlaban Sketīno atrodas mājas arestā savās mājās netālu no Neapoles.

Jau ziņots, ka 13.janvāra vakarā pie Džiljo salas Toskānā Vidusjūras kruīza kuģis «Costa Concordia» uzskrēja zemūdens klintij. Avārijas brīdī uz kuģa atradās vairāk nekā 4200 cilvēku, no kuriem katastrofā gāja bojā 32.

Sketīno nopratināšanas atšifrējumi, kas nopludināti medijos, liecina, ka viņš izmeklētājiem apgalvojis, ka kuģa operators «Costa Crociere» bijis informēts par katastrofas apmēriem. Savukārt kompānija apgalvo, ka Sketīno ir tīšuprāt maldinājis vadību.

Kopumā saistībā ar «Costa Concordia» avāriju izmeklēšana sākta pret deviņiem cilvēkiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu