Kas notiek ar veco elektrotehniku? video (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nav normāli, ka pilni bēniņi ar salūzušiem datoriem, TV pultīm, tosteriem un veciem mūzikas atskaņotājiem. Lai nevajadzētu piesārņot vidi, veco elektrotehniku var nogādāt „Zaļās jostas” pieņemšanas punktos visā Latvijā.

Atvesto elektrotehniku aizved uz pārstrādes rūpnīcu, kur katra manta tiek sadalīta pa detaļām un pārstrādāta.

Jānis Lapsa, „Zaļās jostas” valdes priekšsēdētājs: „Katrā rajonā šīs vietas ir vairākas, Rīgā vien ir kādas astoņas, būs grūti saskaitīt, un "Zaļā josta" nav vienīgie apsaimniekotāji, kopā mēs savas simts vietas varam salasīt. Var izmest elektroniskās preces, lai tās var nonākt pēc tam pārstrādei.” Ja ir liela izmēra elektrotehnika, kuru paša spēkiem nespējat atgādāt uz „Zaļās jostas” punktu, pie jums var atbraukt uz mājām.

Cilvēku atsaucība ir ļoti liela, un īpaši sākoties pavasarim, cilvēki aizvien biežāk un biežāk izvēlas atvest mantas uz pieņemšanas punktiem, nevis pamest tās mežā vai nosviest pie atkritumu konteinera. „Pagājušajā gadā savācās 2 kilogrami uz vienu iedzīvotāju, tā tehnika jau ir savākta.”

Edgars, tehnikas pieņēmējs: „Baigi forši, mums tagad būs tīrāka Latvija. Jā, principā mēs pieņemam visu, tikai mēbeles un dzīvniekus neņemam, visu ko nes – ir akumulatori no auto, ritenis, ir veļasmašīnas, televizori, pat putnu būrīti atnesa. Ir pat bijis tā - pensionāre atnes televizora pulti vai mazu tosterīti noliek, citreiz atbrauc mašīna un izņem tikai austiņas, cilvēks tērē benzīnu, bet tomēr apzinīgs. Forši, es arī tagad labāk jūtos.”

Un ko jūs darāt ar saviem vecajiem krāmiem?

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu