Lielbritānijā nojauc «Okupēt Londonas biržu» telšu pilsētiņu (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu policija un tiesu izpildītāji otrdien Londonā nojauca protestu kustības «Okupēt Londonas biržu» («Occupy the London Stock Exchange») telšu pilsētiņu, kas pērn oktobrī izveidojās pie Sv.Pāvila katedrāles, paziņoja Londonas Sitijas rajona pašvaldība.

Protestu kustības dalībnieki steigā izveidoja barikādes no koka paletēm un ar dūmu bumbām mēģināja aizkavēt telšu un aprīkojuma novākšanu, tomēr viņiem neizdevās aizkavēt tiesu izpildītājus.

Daži demonstranti ar rokudzelžiem pieķēdējās pie pašdarinātas koka platformas telšu pilsētiņas malā, bet pārējā tās daļa divu stundu laikā tika pārvērsta par vecu matraču un telšu kaudzi.

«Londonas Sitijas pašvaldība šodien ir sākusi izpildīt Augstās tiesas rīkojumus par telšu un aprīkojuma novākšanu pie Sv.Pāvila katedrāles,» teikts pašvaldības paziņojumā. Tajā tika paziņots, ka policija ir ieradusies, lai garantētu sabiedrisko drošību un uzturētu kārtību, un protestētāji tika aicināti mierīgi atstāt šo vietu.

Apelācijas tiesa pagājušo trešdien noraidīja protestu kustības lūgumu atļaut pārsūdzēt janvārī pieņemto Augstās tiesas lēmumu par telšu pilsētiņas nojaukšanu.

«Okupēt Londonas biržu» sāka savu protesta akciju 15.oktobrī, atbalstot ASV izveidojušos protestu kustību «Okupēt Volstrītu» («Occupy Wall Street»). Londonas Sitijas pašvaldība novembrī vērsās tiesā pret protestētājiem, minot argumentus, ka šī telšu pilsētiņa piesaista noziedzību, traucē vietējo tirdzniecību un rada neērtības katedrāles apmeklētājiem.

Oktobrī telšu pilsētiņā bija ap 200 demonstrantu, bet pēdējās nedēļās viņu skaits bija sarucis.

ASV policija Ņujorkā pirms diviem mēnešiem padzina «Okupēt Volstrītu» protestētājus no Cukoti parka Manhatanas finanšu rajonā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu