PSA un GM apspriež stratēģiskas partnerības izveidi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas autoražotājs «PSA Peugeot Citroen» patlaban veic pārrunas ar ASV autobūves gigantu «General Motors» (GM) par iespējām izveidot stratēģisku partnerību, trešdien paziņoja Francijas nodarbinātības ministrs Ksavjē Bertrāns.

«Grupas vadītājs vakar vakarā mani informēja par diskusijām stratēģiskas partnerības izveidei un sacīja, ka tās ir labas ziņas kompānijai,» intervijā radiostacijai «Europe 1» norādīja Bertrāns.

«PSA Peugeot Citroen» direktors Filips Varins pavēstījis, ka šis darījums nodrošinās kompānijai iespēju samazināt ražošanas izmaksas, taču nav sniedzis informāciju, vai tas paredz pilnvērtīgu apvienošanos vai tikai alianses izveidošanu, sacīja ministrs.

Bertrāns uzsvēra, ka šīs kopumā ir labas ziņas, taču valdība vēlas garantijas, ka darba vietas Francijā netiek apdraudētas.

Tikmēr «PSA Peugeot Citroen» apstiprinājis, ka veic pārrunas ar kādu autoražotāju bez norādēm uz GM, bet laikraksts «Les Echos» vēsta, ka abas kompānijas par alianses izveidošanu plāno paziņot nākamajā mēnesī notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Savukārt laikraksts «Financial Times» norāda, ka šī alianse paredzēs «PSA Peugeot Citroen» un GM Eiropas struktūrvienībai «Opel/Vauxhall» kopīgi Eiropā izstrādāt rezerves daļas un dzinējus to zīmoliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu