Apģērbu veikali iegādājas «Adeles izmēra» manekenus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: telegraph.co.uk

Cenšoties pārdot apģērbu lielo izmēru īpašniecēm, veikali iegādājas «dziedātājas Adeles izmēra» manekenus, ziņo britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Apģērbu dizainers Karls Lāgerfelds izpelnījās sabiedrības nosodījumu, kad bija Adeli raksturojis ar vārdiem «nedaudz par resnu». Taču apģērbu veikali kļūst arvien pretimnākošāki cilvēkiem ar pilnīgām auguma aprisēm.

Britu dziedātāja Adele "Grammy 2012" ceremonijā ieradās melnā "Giorgio Armani" modes nama tērpā
Britu dziedātāja Adele "Grammy 2012" ceremonijā ieradās melnā "Giorgio Armani" modes nama tērpā Foto: telegraph.co.uk

Kompānijas vadītājs Džims Mūdijs uzskata, ka Lāgerfelda izteikumi ir atpalikuši no pasaulē notiekošā. «Lāgerfelds grib nulles izmēru uz mēles, taču apģērbu veikali un to ķēdes ir sapratuši lielo izmēru apģērba komerciālo potenciālu,» viņš teicis.

Nesen veikts pētījums parādījis, ka aptuveni katrs piektais brits valkā liela izmēra apģērbu. Aprēķināts, ka lielo izmēru sieviešu apģērbu tirgus vērtība pēdējo piecu gadu laikā pieaugusi par 50 procentiem, kamēr standarta izmēru tirgus vērtība augusi tikai par 15 procentiem.

«Apaļumi ir atgriezušies, un tie paliks arī pavasara un vasaras sezonā. Mēs uzskatām, ka daļēji tendenci radījusi agrāko laiku modes atgriešanās,

precīzāk, 40. un 50. gadu modes, kas piestāv smilšu pulksteņa formas figūrai,» paskaidro Mūdijs.

Adele atbildējusi Lāgerfelda komentāriem intervijā amerikāņu žurnālam «People». «Es nekad neesmu gribējusi izskatīties kā modeles uz žurnālu vākiem. Es pārstāvu lielāko daļu sieviešu un ar to lepojos,» viņa norādījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu