Dombrovskis: Referendumu rosinājušie margināļi ir cietuši sakāvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Referendumu rosinājušie margināļi ir cietuši sakāvi, savā blogā raksta Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš pauž pateicību un cieņas apliecinājumu ikvienam Latvijas pilsonim, kurš piedalījās tautas nobalsošanā un balsoja «pret sabiedrības sašķeltību, pret divvalodību».

«Gan rekordaugstā vēlētāju aktivitāte, gan pārliecinoši paustais sabiedrības viedoklis pret divvalodību ir neapgāžams apliecinājums, ka Satversmes vērtības - demokrātija, tiesiskums, cilvēktiesības, teritorijas nedalāmība un latviešu valoda kā valsts valoda - ir vienīgais pamats mūsu valsts un sabiedrības saliedētībai,» uzsver premjers.

Pēc viņa domām, liela nozīme ir bijusi arī plašajam mazākumtautību atbalstam latviešu valodai kā vienīgajai valsts valodai - to pauduši gan Latvijas Krievu kultūras darbinieku asociācija, Ukraiņu inteliģentu biedrība, igauņu, lietuviešu, ebreju, poļu, baltkrievu, čigānu un daudzu citu mazākumtautību kopienas.

«Margināļi, kas ar šo referendumu gribēja sašķelt sabiedrību, ir cietuši sakāvi. Gluži otrādi, šis referendums ir izvērties par pēdējo 20 gadu laikā nopietnāko un plašāko diskusiju par mūsu valsts pamatiem. Tās rezultātā daudzi pilsoņi ir atcerējušies par savu atbildību pret šo valsti un to apliecinājuši - tas ir ieguvums pilsoniskās sabiedrības izaugsmē. Šī diskusija ir jāturpina un Latvijas valsts pamatiem ir jābūt skaidriem ikvienam iedzīvotājam,» norāda Dombrovskis.

Politiķis akcentē, ka augstā vēlētāju aktivitāte apliecina iedzīvotāju gatavību iesaistīties valsts nākotnes lemšanā. Īpaši priecē ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu aktivitāte, un tas ir skaidrs vēstījums valdībai un valsts pārvaldei, ka nepieciešams ieviest e-vēlēšanu risinājumus.

«Ikviena pilsoņa viedoklis ir svarīgs mūsu valsts nākotnei, un tā ir arī iespēja saglabāt saikni ar ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem, kas palielinās iespēju, ka tie atgriezīsies Latvijā,» skaidro valdības vadītājs. «Rekordaugstā ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu aktivitāte ir apliecinājums, ka aizbraukušie nav zaudējuši saikni un interesi par Latviju un tās nākotni - par to vēlos izteikt savu pateicību un apliecināt, ka manas valdības galvenais uzdevums ir strādāt, lai Latvijā pieejamās iespējas aicinātu atgriezties un ārvalstīs gūto pieredzi, zināšanas un talantus īstenotu Latvijā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu