Tikai Krievijā un Kazahstānā vairākums atbalstījis divvalodību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikai Krievijā un Kazahstānā izvietotajos iecirkņos referendumā vairāk Latvijas pilsoņu atbalstījuši divvalodību Latvijā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie dati par referenduma rezultātiem 85 vēlēšanu iecirkņos ārvalstīs.

Krievijā bija iespējams nobalsot četros iecirkņos, un tajos visos vairāk pilsoņu nobalsojuši par Satversmes grozījumiem, kas paredzēja krievu valodai noteikt valsts valodas statusu.

Maskavā par nobalsoja 333, pret ‒ 168, Sanktpēterburgā ‒ 191 un 86, Pleskavā ‒ 23 un 6, bet Kaļiņingradā ‒ 65 un 23. Kopumā divvalodību Latvijā atbalstīja 612 Krievijā dzīvojošie Latvijas pilsoņi, bet pret bija 283. Līdz ar to kopumā Krievijā referendumā nobalsoja 896 valstspiederīgie.

Savukārt Kazahstānā atbalstu Satversmes grozījumiem pauda 12, bet divvalodību neatbalstīja septiņi Latvijas pilsoņi. Pārējos ārzemēs izvietotajos iecirkņos vairākums nobalsojis pret Satversmes grozījumiem.

Vairākos iecirkņos arī nav saņemta neviena balsošanas zīme par labu divvalodībai Latvijai.

Neviens pilsonis nav nobalsojis par Satversmes grozījumiem Slovēnijā, Ķīnā, ASV pilsētās Mineapolē, Indianapolē, Detroitā un Grand Rapids, Brazīlijā, Turcijā, Ēģiptē, Venecuēlā, Čīlē, Austrālijas pilsētās Pērtā un Brisbenā, kā arī Monreālā, Kanādā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu