«Costa Concordia» kapteiņa matos atrastas kokaīna pēdas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas piekrastē avarējušā kruīzu kuģa «Costa Concordia» kapteinis Frančesko Sketino avārijas brīdī nebija alkohola vai narkotisko vielu reibumā, liecina analīžu rezultāti, par kuriem sestdien paziņoja viņa advokāti un Itālijas patērētāju tiesību aizstāvji, lai gan pasažieru pārstāvji norāda, ka pārbaužu rezultāti nav uzticami.

Pārbaužu rezultāti liecina, ka Sketino nebija lietojis nedz alkoholu, nedz narkotiskā vielas, informēja patērētāju tiesību aizstāvības asociācija Itālijā «Codacons», kas pārstāv kolektīvo prasību iesniegušos kruīzu kuģa pasažierus.

«Codacons» gan norāda, ka pārbaužu, kuru veikšanas laikā klāt bija arī asociācijas eksperti, nav uzticami, jo tie neuzrādīja nomierinošo līdzekļu lietošanu, lai gan pats Sketino ir atzinis, ka tādu bija lietojis.

Pārbaudēs Sketino matos tika atrastas nezināmas izcelsmes kokaīna pēdas, lai gan kapteiņa matu šūnās netika atklātas kokaīna sadalīšanās organismā produkti, kas ir atrodami personu, kas lietojušas narkotikas, organismā.

Sketino advokāts Bruno Leporati paziņoja, ka analīzēs netika atrastas ne narkotiku, ne alkohola pēdas un tie ir zinātniski neapstrīdami.

Par pārbaudi atbildīgais laborants Marčelllo Čiaroti Itālijas ziņu aģentūrai ANSA paziņoja, ka analīzes ir sniegušas skaidrus un pārliecinošus rezultātus, kas tiks iesniegti prokuratūrā. Neizskaidrojamās kokaīna pēdas neietekmējot rezultātu uzticamību.

Itālijas kuģniecības kompānijas «Costa Crociere» kuģis «Costa Concordia» ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Katastrofā gāja bojā 17 cilvēki, bet 15 joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino ir mājas arestā. Viņam ir izvirzītas apsūdzības cilvēku nonāvēšanā, kā arī par to, ka viņš atstājis kuģi, lai gan no tā nebija pabeigta cilvēku evakuācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu