Britu autobusa vadītājam cietumsods par velobraucēja taranēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com/Simon_sees

Lielbritānijā par velosipēdista apzinātu taranēšanu uz sabiedriskā transporta un riteņbraucēju satiksmes joslas notiesāts autobusa vadītājs, kam piespriests reāls cietumsods, vēsta britu laikraksts «Daily Mail».

Videonovērošanas kameras fiksējušas, kā Bristoles pilsētas satiksmes autobuss sāk apdzīšanas manevru blakus velosipēdam un tad taranē to ar autobusa priekšējo stūri.

Riteņbraucējs Filips Mīds pēc sadursmes pārlidojis pāri velosipēda stūrei un aizlidojis aptuveni trīs metru attālumā, piezemējoties uz ielas. Velosipēdists sadursmē guvis kājas un rokas lūzumu.

Pēc uzbrukuma riteņbraucējam 29 gadus vecais autobusa vadītājs Gevins Hills vienkārši turpināja ceļu, atstājot traumēto velosipēdistu guļam uz ielas.

Mīdam nācās pārdzīvot vairākas operācijas un pavadīt divas nedēļas slimnīcā. Pēc tam viņa lauztās ekstremitātes sešas nedēļas bija ieģipsētas, un četrus mēnešus viņam nācās iztikt bez riteņbraukšanas.

«Es domāju, ka viņš gribēja mani aizķert un nobiedēt. Es nedomāju, ka viņš plānoja salauzt man kaulus, es vismaz ceru, ka nē. Es atceros, ka zaudēju līdzsvaru un apmetu vairākus kūleņus,» sacīja riteņbraucējs.

«Man nav svarīgi, kāds ir viņa spriedums, tas nemainīs notikušo. Man ir svarīgi, lai viņš atzīst savu nodarījumu,» sacīja Mīds.

Hills, kurš autobusu vada jau desmit gadus, tiesā atzina savu vainu bīstamā transportlīdzekļa vadīšanā un smagu miesas bojājumu nodarīšanā.

Viņš incidentu raksturoja kā īslaicīgu prāta aptumsumu, skaidrojot, ka brīdi iepriekš starp viņu un riteņbraucēju izcēlusies asa vārdu apmaiņa.

Bristoles tiesa Hilam piespriedusi 17 mēnešu reālu cietumsodu. Viņam jāizcieš vismaz puse piespriestā soda, līdz viņš drīkst lūgt pirmstermiņa nosacītu atbrīvošanu.

Hills arī atlaists no šofera darba Bristoles sabiedriskā transporta kompānijā «Bugler Coaches».

«Mēs bijām ļoti šokēti, uzzinot par šo incidentu. Tiklīdz mēs noskaidrojām notikušā apstākļus, Hills tika nekavējoties atlaists no darba, jo mēs nevēlamies, lai viņš kādreiz vadītu kādu no mūsu autobusiem,» teikts kompānijas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu